OVO JE ODLIKA MENTALNO NESTABILNIH LJUDI: Važna lekcija čuvenog ruskog psihologa POGAĐA GDE NAJVIŠE BOLI

Žudnja za lagodnim i sigurnim životom često je duboko ukorenjena u ljudsku prirodu. Ovo je pet mudrih izjava čuvenog psihologa Mihaila Labkovskog koje morate da pročitate.

Kada se suočimo s izazovima ili neprijatnostima, brige lako preplavljuju, stvarajući osećaj straha i anksioznosti koji nas udaljava od trenutka u kojem se nalazimo. Time gubimo priliku da u potpunosti uživamo u životu. Kako se osloboditi straha i početi živeti punim plućima?

Poznati psiholog Mihail Labkovski nudi nekoliko korisnih saveta:

Fokus na sadašnji trenutak

Umesto beskrajnog analiziranja prošlosti ili preterane brige o budućnosti, važno je usmeriti se na trenutak u kojem se nalazimo. Ono što je prošlo, prošlo je; važno je izvući pouke iz prošlih iskustava i krenuti dalje. Istovremeno, ne dozvolite da vas preterana briga za budućnost paralizuje ili oduzme radost sadašnjeg trenutka.

Zdrav način života

Usvajanje zdravih životnih navika može vam pomoći da se osećate snažnije i pozitivnije. Pravilna ishrana, redovno vežbanje i dovoljno sna mogu doprineti vašem opštem osećaju blagostanja i zadovoljstva.

Komunikacija s voljenima

Redovna komunikacija s bliskim osobama može vam pružiti osećaj povezanosti i podrške. Razgovarajte s prijateljima i članovima porodice, delite svoje osećaje i iskustva s njima. To će vam pomoći da se osećate podržano i manje usamljeno.

Živite svoj život

Ne dozvolite da društveni pritisak ili očekivanja drugih ljudi određuju vaše postupke i prioritete. Živite prema vlastitim vrednostima i standardima, fokusirajte se na ono što je važno za vas i ne trošite previše energije na poređenje s drugima.

Postavljanje prioriteta

Rasporedite svoje obaveze i vreme tako da se možete posvetiti onome što je zaista bitno. Razmislite o svojim ciljevima i potrebama, i odredite prioritete prema njima. To će vam pomoći da efikasnije upravljate svojim vremenom i smanjite stres.

Kada se suočite s negativnim mislima ili brigama, pokušajte da ih posmatrate iz perspektive različitih ishoda. Fokusirajte se na pozitivne aspekte i trudite se pronaći rešenja umesto zadržavanja na problemima. Vežbajte kontrolu nad svojim mislima i ponašanjem kako biste postali emocionalno otporniji i samopouzdaniji, a manje nestabilni. Zapamtite, vi imate moć da birate kako ćete reagovati na izazove života.

Izvor: Svezazenu

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.