Najinteligentnija žena na svetu otkriva 3 stvari koje su joj sačuvale brak – a svaka je lakša od prethodne

Merilin vos Savant žena sa najvišim IQ-om otkriva tajnu uspešnog braka sa uspešnim naučnikom Robertom Džarvikom.

Merilin vos Savant dospela je u centar svetske javnosti osamdesetih godina 20. veka kada je na IQ testu postigla skor 228 (mada se kasnije spekulisalo da je realni rezultat 190). Zahvaljujući tom rezultatu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najvišim IQ-om.

Njen dugogodišnji muž je naučnik, istraživač Robert Džarvik, koji je bio glavni čovek u timu koji je napravio veštačko srce Jarvik-7.

I iako su i ona i on zauzeti naukom i kreativnim istraživanjima, uspeli su da održe i sačuvaju svoj brak, a Merilin je otkrila šta je za njih bilo ključno.

Zajedništvo

Bilo da zajedno idu na trčanje, u teretanu ili na odmor – trude se uvek i sve rade i biraju zajedno. Bilo da je u pitanju ruta koju će preći ili koji deo Pariza će posetiti, par ove odluke donosi uvek zajedno.

Izbegavaju društvenih mreže
Ni Merilin ni Robert nemaju Facebook profile. „Čini mi se da takve stvari otvaraju prozor u život van vaše veze“, kaže ona. Na ovo Džarvik dodaje da kad provodiš vreme na društvenim mrežama tada si sam.

Porodica

Njihovi unuci, imaju 17 godina. „Viđamo ih često“, kaže Merilin. A ovom druženju se pridružuju i njihove ćerke, kada na sofi u obliku jajeta, koju zovu „gnezdo“, gledaju filmove, poput „Sva stvorenja velika i mala“ i „Gore, dole“.

Slučajno upoznavanje

Ljubavna priča ovog para je ipak počela dosta neobično, a sve je krenulo od dana kada je jedan čovek u avionu čitao jedan od časopisa koji se našao na sedištu. Svidelo mu se kako izgleda žena na naslovnoj strani i ono što članak unutra otkriva o njoj.

Taj čovek je bio Robert Džarvik, a žena na naslovnici – Merilin vos Savant. Godina je bila 1986.

„Fotografija je bila dobra“, kaže Džarvik, „ali koncept kombinovanja toga sa njenim intelektom me je privukao“. Zato ju je pozvao.

U tom trenutku Merilin je bila na putu za Havaje, a preko asistenta je saznala da Robert „možda želi da je pozove na sastanak“. Ipak, pre nego što je odlučila da ga pozove, ona je iščitala svo dostupno štivo o čoveku koji će postati njen muž.

Izdaja u braku

Ljudi iz Srbije priznali šta je najveća izdaja koju su doživeli u braku

Pitali smo vas šta je najluđe što ste uradili kad ste bili zaljubljeni – zatvor i sudaranje s kamionom su samo neki od odgovora

Svaka godina braka donosi probleme, al’ ima načina da prebrodite drugu i naročito sedmu bez brodoloma
Kasnije su oboje prvi razgovor opisali kao „neprijatan“, ali Robert iz svog ugla označava taj trenutak kao „prelaznu tačku“ u svom životu, matematički termin koji se odnosi na tačku na krivini u kojoj je linija zakrivljenosti Promene.

„Da sam rekao zbogom, sve bi bilo drugačije.“

Ipak, on je odlučio da pošalje Merilin svoj dnevnik, sve o svom životu, pre prvog dejta.

Iako bi taj intenzitet mogao uplašiti mnoge, vos Savant je taj potez smatrala „veoma otvorenim“.

„Rob nije lukav. Bio je u fazonu – ovo sam ja. Bila sam apsolutno fascinirana.“

Dogovorili su se da se nađu u Los Anđelesu, kada se vraćala sa odmora.

„Činilo se kao da je poznajem oduvek“, rekao je on. Proveli su tri dana obilazeći muzeje, odlazeći na večere i pričajući, pričajući i još malo pričajući.

 Ljubav za ceo život

Vos Savant i Džarvik venčali su se 23. avgusta 1987, godinu dana nakon što su se prvi put upoznali.

Danas je očigledno da su izgradili divan život. Njihovo „zajedništvo“ je svuda, uključujući i blistav mural solarnog sistema koji je Džarvik dizajnirao i kreirao. On je ležao na improvizovanim skelama kao Mikelanđelo šest meseci da bi reči svoje supruge pretvorio u umetnost.

Par danas ima dve ćerke i dva unuka, a kako Merilin kaže, Rob je za nju „i dalje isti onaj čovek prekriven zlatnim lišćem“.

Izvor: nova.rs

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.