Savetnica za odnose ukazala na tri znaka da veza neće uspeti

Prepoznavanje indikatora toksične veze može biti izazov, posebno kada smo u središtu takve veze.

Zato je korisno naučiti prve znakove da bi naša nova veza mogla biti u nevolji, kaže savetnica za odnose Mici Bokman.

„Određeni znaci mogu vam pomoći da prepoznate indikatore toksičnosti u vašoj trenutnoj vezi, ali je takođe važno da obratite pažnju na njih kada upoznajete novu osobu“, rekla je ona za „YourTango“.

Otkrila je tri takva znaka na koje je važno obratiti pažnju.

Ne osećate se dobro u sopstvenoj koži

Najvažniji znak na koji treba obratiti pažnju je kako se osećate u vezi sa sobom.

„U zdravim vezama, ljudi se osećaju dobro i optimistično u pogledu budućnosti. U problematičnim vezama često se osećaju potišteno i depresivno, što može uticati na njihov osećaj sopstvene vrednosti. Ako ne osećate se prijatno u sopstvenoj koži, to može biti znak problema u vezi“, objašnjava Bokman.

Izmišljate izgovore za vezu

Važno je biti iskren prema sebi. Ako stalno izmišljamo nove izgovore za probleme u vezi, možda je vreme da ponovo procenimo vezu.

„Zdravi odnosi ne zahtevaju izgovore; oni su jasni i ispunjavajući“, podseća savetnica.

Utiče na vaš život i rad

Ako veza ometa naš svakodnevni život, kao što su posao ili društvene aktivnosti, to može ukazivati na problem.

„Na primer, ako se osećate preopterećeno ili usredsređeni na probleme u vezi umesto na svoje zadatke ili hobije, to može biti znak da ste u toksičnoj vezi. Kada vaša veza utiče na vašu sreću i produktivnost, vreme je da razmislite o situaciji ili potražite pomoć“, zaključila je Bokman, prenosi N1.

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.