"KAKVA JE OVO ZMIJA?!" Pančevac ugledao gmizavca u dvorištu, a kada je saznao o čemu je ZAPRAVO REČ, usledio je ŠOK (FOTO)

Čovek iz Pančeva u svom dvorištu zatekao je neobičnog gmizavca. Oblik i kretanje podsećali su ga na zmiju, ali tek kada je podelio fotografije na društvenim mrežama, shvatio je o čemu je zapravo reč.

Naime, jedan Pančevac objavio je na jednoj Fejsbuk grupi fotografije životinje za koju je prvo pomislio da je zmija. U prvi mah i deluje tako, iako je malo deblja od većine vrsta.

Druga čudna osobina "zmije" jeste rep koji deluje odsečeno.

"Zna li neko koja je ovo zmija?", upitao je on u grupi "Pančevke i Pančevci na Fejsu".

Ubrzo, komentari su se samo nizali, a ispostavilo se da na slici nije zmija, već gušter!

"Nije zmija, već gušter slepić", pisali su ljudi u komentarima.

Istina, ova vrsta guštera neodoljivo podseća na zmiju, a primerak odraslog Slepića dugačka je i do pola metra!

Gladak je i sjajan, sivkaste ili bakarne boje. Naziv je dobio po tome što kada je ubijen, oči mu se sklope.

Vrsta je potpuno bezopasna, a čak se i hrani mladim zmijama.

Izvor: blic.rs

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.