Lujza Hej: Naučite da volite sebe i sve će da vam krene na bolje – 12 principa koji će vam pomoći!

Ne čekajte ništa. Ni da izgubite na težini, ni da nađete novi posao ili uđete u novu vezu. Počnite sada sebe da volite – i uradite to najbolje što možete.

Postoji samo jedna stvar koja leči svaki problem a to je: ljubav prema sebi. Kada ljudi počnu da vole sebe svakim danom sve više, neverovatno je koliko im se život poboljša.

Osećaju se zadovoljnije. Dobijaju poslove koje žele i imaju dovoljno novca za ono što im je potrebno. Romantični odnosi su im sve bolji, a ako je veza bila nepopravljiva, oni uspevaju da je okončaju.

Voleti sebe je divna avantura: to je kao kada učite da letite. Zamislite kako bi bilo da svi mi imamo moć da letimo kuda želimo? Kako bi to bilo uzbudljivo! Zato počnimo da volimo sebe odmah!

Predstavljamo vam 12 principa koji će vam pomoći da naučite da volite sebe:

1. Prestanite da kritikujete sebe.

Kritike nikada ne menjaju ništa. Odbijajte da kritikujete sebe. Umesto toga, prihvatite sebe baš onakve kakvi jeste. Svi se menjaju. Kada kritikujete sebe, vaše promene su negativne. Suprotno od toga, kada ohrabrite sebe, promene postaju pozitivne.

2. Oprostite sebi.

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste mogli u to vreme, sa razumevanjem, znanjem i svesti koju ste tada imali. Sada rastete i menjate se, i samim tim živećete život drugačije.

3. Nemojte se plašiti.

Prestanite da terorišete sebe svojim mislima. To je veoma loš način života. Pronađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i zamenite zastrašujuću misao pozitivnom mišlju.

4. Budite ljubazni, blagi i strpljivi.

Budite nežni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom kako biste naučili nove načine razmišljanja. Ponašajte se prema sebi kao što bi ste se ponašali prema nekome koga volite.

5. Budite ljubazni prema svom umu.

Kad mrzite sebe, vi zapravo mrzite svoje misli. Nemojte dozvolite da vas zaposedne to osećanje, zbog vaših misli. Nežno promenite svoje misli.

6. Hvalite sebe.

Kritika razbija unutrašnji duh, dok ga pohvala gradi. Hvalite sebe koliko god možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7. Podržite sebe.

Pronađite način da podržite sebe. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome. Ujedno time ćete pokazati da ste jaki, kada tražite pomoć kada vam je ona potrebna.

8. Volite i svoje negativne postupke.

Možda ste nekada činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.

9. Vodite računa o svom telu.

Naučite više o ishrani. Kakva vrsta goriva vam je neophodna kako biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vežbama. Kakve vežbe vam prijaju? Negujte i poštujte hram u kome živite.

10. Pogledajte se u ogledalu.

Gledajte se često u oči. Izrazite rastući osećaj ljubavi koju imate prema sebi. Oprostite sebi dok gledate u ogledalo. Razgovarajte sa roditeljima dok gledate u ogledalo. Oprostite im. Najmanje jednom nedeljno recite sebi: „Volim te, stvarno te volim.”

11. Volite sebe… odmah!

Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, nađete novi posao ili uđete u novu vezu. Počnite sada sebe da volite – i uradite to najbolje što možete.

12. Zabavite se.

Setite se stvari koje su vas radovale kada ste bili dete. Uključite ih sada u svoj život. Pronađite način da se zabavite šta god da radite. Smejte se i radujte se, a Univerzum će se radovati sa vama!

Izvor: Lovesensa

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.