Rešite se tvrdokornih mrlja – jednostavan trik za čišćenje rešetke od rerne

Čišćenje rešetke od rerne ne mora da bude naporan posao. S pravim sredstvima za čišćenje, lako možete da se rešite tvrdokornih mrlja.

Novije rerne imaju program samočišćenja, ali je u mnogima potrebno ukloniti rešetke da bi se izbegla oštećenja. Iz tog razloga, najbolje ih je ukloniti i očistiti ručno.

Ako je vaša sudopera dovoljno velika da u nju stane rešetka iz rerne, to je najbolje mesto za čišćenje. Samo obavezno stavite krpu ili peškir na dno da biste izbegli moguće ogrebotine, prenosi Klix.ba.

Dakle, pored odgovarajućeg mesta za čišćenje biće vam potreban sunđer, deterdžent za pranje sudova i soda bikarbona.

Napunite sudoperu sa dve do tri kašike sode bikarbone, pola šolje tečnosti za pranje sudova i dovoljno tople vode da pokrije rešetku. Ostavite je najmanje 30 minuta do nekoliko sati u zavisnosti od toga koliko su mrlje tvrdokorne. Na kraju ih istrljajte čistim sunđerom, isperite vodom i ostavite da se osuši pre nego što je vratite u rernu.

Preporučuje se da ovu metodu koristite svaka dva do tri meseca, ali to ne znači da ste ostatak vremena slobodni. Redovno brisanje poštedeće vas tvrdokornijih mrlja i smanjiće mogućnost pojave neprijatnih mirisa.

Za svakodnevno čišćenje potrebno je da uklonite rešetku i obrišite je sunđerom sa obe strane sa malo deterdženta za pranje sudova. Temeljno isperite vodom i ostavite da se osuši pre nego što je vratite u rernu.

Izvor: n1info.rs

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.