Evrovizija 2024: Kako se Srbija kotira na kladionicama?

Muzičko takmičenje Pesma Evrovizije održava se od 7. do 11. maja u Malmu. Naš predstavnik će nastupati prve polufinalne večeri, u utorak 7. maja.

Iako mnoge zemlje još uvek nisu izabrale svog predstavnika za Evroviziju, uključujući i našu, već je moguće videti kako se svaka od njih kotira na kladionicama.

Srbiji za sada kladioničari predviđaju 26. mesto. Favorit za prvo mesto je Ukrajina, koju će predstavljati alyona alyona & Jerry Heil s pesmom „Teresa & Maria“. Slede Italija, Velika Britanija, Island, Izrael i Švedska, dok Hrvatskoj kladionice predviđaju 7. mesto.

Podsećamo, srpski predstavnik na prošloj Evroviziji, Luke Black, zauzeto je 24. mesto sa pesmom „Samo mi se spava“. Godinu dana ranije, Konstrakta je sa pesmom „In corpore sano“ dogurala do visokog 5. mesta.

Najbolji plasman na Evroviziji Srbija je ostvarila 2007, kada je Marija Šerifović sa pesmom „Molitva“ trijumfovala na ovom takmičenju.

Manifestacija Pesma za Evroviziju, na kojoj će se birati naš predstavnik za Evroviziju, održava se od 27. februara do 2. marta.

Izvor: danas.rs

Lifestyle

S obzirom da ulazimo u prolećnu sezonu, gde temperature postepeno rastu, raste i aktivnost miševa i pacova koji traže me...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.