četvrtak, 24 novembar 2022 05:36

Početkom decembra u Apatinu kreće obuka za postupak kategorizacije smeštaja u domaćoj radinosti, prijave su u toku

Zakon o turizmu koji je stupio na snagu 2019. godine omogućuje fizičkim licima da se na veoma jednostavan način, bez velikih finansijskih nameta, počnu baviti pružanjem ugostiteljskih usluga, prvenstveno smeštaja, u svojim objektima. Iako je u samom Apatinu ovo doprinelo značajnom pomaku u pogledu broja kategorizovanih domaćinstava koja su ušla u legalne procese rada, u selima apatinske opštine to nije bio slučaj.

Iz tog razloga Turistička organizacija Apatin organizuje obuke za zainteresovana lica koja potencijalno žele da se bave turizmom u domaćoj radinosti izdavanjem soba, apartmana, kuća za odmor ili seoskog turističkog domaćinstva, a koja su iz sela apatinske opštine, rekao je na današnjoj konferenciji za medije direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

Jednodnevne obuke i informativne radionice održaće se u svim selima apatinske opštine i to po sledećem rasporedu:

• Kupusina – prostorije MZ Kupusina - Utorak 06.12. od 17:30
• Prigrevica – hol Doma kulture u Prigrevici - Sreda 07.12. od 17:30
• Sonta – prostorije MZ Sonta - Četvrtak 08.12. od 17:30
• Svilojevo – prostorije MZ Svilojevo – Petak 12. od 17:30

Od direktora Turističke organizacije Apatin saznajemo i da će polaznici obuka, pored navedenih predavanja, imati i jedno studijsko putovanje sa ciljem uvida u dobru praksu, a završni čin pre dobijanja sertifikata za uspešno prođenu obuku, biće kraći test poznavanja osnovnih činjenica procesa kategorizacije seoskog turističkog domaćinstva.

Sertifikat dobijen na ovoj obuci biće preduslov za dobijanje subvencija koje će u narednom periodu pružati opštinska uprava Apatin, a koje će pokrivati delove troškova opremanja i rekonstrukcije seoskih turističkih domaćinstava, poručuje Nemanja Jović.

Za učešće na radionicama i obukama svi zainteresovani mogu da se prijave u:

• Prostorijama Turističke organizacije Apatin – Trg Nikole Tesle 13, svakog radnog dana od 07:30 do 15:00 časova ili u istom intervalu putem telefona 025 772 555
• Kao i u svim lokalnim prostorijama mesnih zajednica u njihovo radno vreme

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.