subota, 02 april 2022 06:50

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U PRIGREVICI I SONTI

Crveni krst Apatin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi za meštane Prigrevice i Sonte u četvrtak, 7. aprila.

Akcija koja će biti održana tog dana u Zdravstvenoj stanici u Prigrevici zakazana je za period od 8 do 10 sati, dok će Sonćani krv moći da daju u vremenskom intervalu od 11 do 12 sati.

Budući da se 7. aprila obeležava Svetski dan zdravlja, iz Crvenog krsta apeluju na sve dobrovoljne davaoce, kao i ostale meštane Prigrevice i Sonte, da podrže ovu humanu akciju.

Podsećamo, davaoci svih krvnih grupa uvek su dobrodošli, naročito oni sa nula negativnom, jer su univerzalni.

Svi koji su se vakcinisali Sputnjik vakcinom ili Astra Zenekom, treba da sačekaju dve nedelje kako bi dali krv, dok oni koju su primili vakcine Fajzer ili Sinofarm mogu odmah dati krv. Potencijalni davaoci, a koji su preležali korona virus sa blažim simptomima u proteklih mesec dana su dobrodošli na akcije, dok je za one koji su imali upalu pluća potrebno da sačekaju bar tri meseca do dolaska.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.