petak, 11 mart 2022 07:12

Održana promocija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine u Kuli

Danas je u Svečanoj sali SO Kula, u organizaciji LAG „Srce Bačke“, održana prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine.

Svi zainteresovani imali su priliku da se upute u ponudu kredita RFV namenjenih privredi (krediti za investiciona ulaganja, krediti za trajna obrtna sredstva, krediti za razvoj turizma kao i kratkoročni krediti za obrtna sredstva). Što se tiče poljoprivrede, moguće je aplicirati za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, dugoročne kredite za nabavku mehanizacije, dugoročne kredite za razvoj seoskog turizma, kredite za investicije, kredite za nabavku opreme za navodnjavanje i kredite za obrtna sredstva. Kamatne stope se kreću od 1-3%. Novina u ponudi RFV jeste kredit za finansiranje klimatski održivih investicija, koji podrazumeva finansiranje projekata za smanjenje emisije štetnih gasova i globalnog zagrevanja.

Predstavnici RFV i LAG informisali su poljoprivrednike i preduzetnike i o budućim kreditnim linijama i o konkursima čije se otvaranje očekuje u narednoj godini.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti