sreda, 02 mart 2022 06:25

Kula: Za mere aktivne politike zapošljavanja više od 9 miliona dinara

Juče je u opštini Kula potpisan Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa, odnosno mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu.

Sporazum podrazumeva uređenje prava i obaveza koje imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula, kada su u pitanju mere aktivne politike zapošljavanja predviđene Lokalnim akcionim planom. Sredstva koja su namenjena ovim Sporazumom za javne radove iznose 7 miliona dinara, dok je za stručnu praksu odvojeno 2,5 miliona dinara.

Direktor NZS, Zoran Martinović, navodi da shodno analizi početka godine očekuje pozitivan trend po pitanju sprovođenja mera politike zapošljavanja, kako u čitavoj državi, tako i u Kuli.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić, ističe da je sjajna saradnja sa NZS i sa nadležnim Pokrajinskim sekretarijatom rezultirala da se u Kuli beleži permanentno smanjenje nezaposlenosti i da broj firmi koji se pod sredstvom javnih poziva i konkursa finansiraju povećavaju. Takođe, Miljanić je dodao da je u toku realizacija dva programa, a da uskoro kreće i realizacija trećeg, koji podrazumeva samozapošljavanje.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, doktor Nenad Ivanišević, izjavio je da je saradnja sa opštinom Kula model kako se obavlja kvalitetna i produktivna saradnja sa lokalnom samoupravom. Najavio je još jedan konkurs u nizu, koji će biti raspisan osmog marta, a koji je namenjen ženskom preduzetništvu.

U cilju kvalitetnog sprovođenja pomenutih mera Kula je prošle godine dobila i priznanje NZS za najveći doprinos u zapošljavanju.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti