Sednica parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga: Uručene 23 nagrade PKS Sednica parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga
sreda, 23 novembar 2022 07:41

Sednica parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga: Uručene 23 nagrade PKS

Na sednici parlamenta privrednika Zapadnobačkog okruga je istaknuto da će Privredna komora Srbije (PKS) razgovarati sa Vladom Srbije u vezi sa zakonodavnim inicijativama privrede, usluga poslovanja u kriznim vremenima, nabavke sirovina i energetike, ali i komericjalne cene struje za privredu za narednu godinu. video icon
Pored gorućih tema je svečano uručene su 23 nagrade Privredne komore Srbije (RPK Sombor) kompanijama i pojedincima za doprinos razvoju privrede, poslovni uspeh i liderstvo.

Iako je godina bila teška ostvareni su dobri rezultati u poljoprivredi ali i proizvodnim delatnostima na nivou Zapadnobačkog upravnog okruga.

Sednica parlamenta privrednika je pored nagrađivanja najboljih, bila posvećena uspešnim inicijativama i budućoj komunikaciji sa Vladom Srbije u vezi troškova poslovanja u kriznim situacijama kako se ne bi dodatno opteretila lokalna privreda.

"Mi smo poljoprivredno preduzeće i radimo već dugi niz godina. U svom vlasništvu imamo i tri velike farme u Somboru i Bezdanu. Ova nagrada nam je posebno draga i podržavamo ovakav vid inicijativa za pokretanje i prepoznavanje preduzetništva", kaže za RTV Tatjana Vlaškalić, direktor nagrađene firme "Vlaškalić doo" u Somboru.

"Bavimo se preradom plastike i taj posao obavljamo od 1995. godine. Vrlo smo kao firma organizovani i radimo sa svim zemljama u regionu, Mađarskom, Rumunijom i Grčkom. Ova nagrada nam je veoma značajna", navodi Đuro Milošević, direktor nagrađene firme "Polins" Odžaci.

Osnaživanje preduzetnika istaknuto je kao neophodno radi novih ulaganja i zapošljavanja.

"Razgovaraćemo i komunicirati sa Vladom Srbije u vezi komercjalne cene struje za privredu za narednu godinu, to nam je sada ključno. Nadamo se da to povećanje koje je najavljeno od strane resornog ministarstva neće ključno poskupeti troškove poslovanja privrede u narednom periodu. Dakle, to su oni ključne teme u vezi kojih ćemo komunicirati sa Vladom", objašnjava Kristina Đurić, direktorka sektora za zastupanje i zaštitu interesa PKS.

"Držimo pod kontrolom onaj najvažniji deo privrede, a to je ishrana i proizvodnja hrane. Mislim da smo na nivou prethodnih godina, vidimo da se podižu novi zalivni sistemi i otvaraju se novi proizvodni pogoni. Mislm da će ova godina biti jedna od najuspešnijih", ističe Predrag Lučić, predsednik parlamenta privrednika RPK Sombor.

U Privrednoj komori Srbije ističu da će u narednom periodu tamo gde ima prostora zastupati interese privrede da se vrati tržišno formiranje cena radi podrške proizvodnom i prerađivačkom sektoru.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.