Očekuje nas važan aspekt Plutona koji donosi velike životne promene

Pretposlednjeg dana aprila retrogradni Pluton napraviće aspekt koji će nam doneti nove spoznaje i promene u narednih pola godine

Pluton započinje svoje retrogradno putovanje 29. aprila, a astrolozi tvrde da će ono trajati sve do 8. oktobra ove godine.

Ovo je ujedno i poslednji put da će se Pluton kretati retrogradno u znaku Jarca. Kako se ovo putovanje bude bližilo kraju, njegove lekcije će se samo intenzivirati.

Dan pošto Pluton počne kretanje retrogradno imamo prvo pomračenje 2022. godine, i to Sunca, delimično, koje prati mlad mesec u Biku.

Pomračenja uvek predstavljaju promenu i transformaciju i često otključavaju vrata viših stanja svesti. Zajedno sa Plutonovim retrogradnim kretanjem definitivno imamo snažnu energiju koja će se provlačiti kroz veći deo sezone pomračenja.

Pluton se kreće sporo, putujući samo kroz nekoliko stepena Zodijaka svake godine. Ovo sporo kretanje znači da Pluton ima vremena stvarno duboko da uđe u pouke, učenja i darove koje donosi svakom horoskopskom znaku.

Kad god se planeta kreće polako, kao Pluton, njeno retrogradno "šetanje" često ne primećujemo toliko na svesnom nivou.

Retrogradnost se događa kada se čini da se planeta kreće unazad, sa naše tačke gledišta, koja je ovde na Zemlji, ali kako se Pluton gotovo ne pomera, ovo prividno kretanje nije ono koje stvarno možemo videti previše jasno, barem ne "golim" okom.

Za naše nesveno, međutim, to je druga priča, jer se ono aktivira pod retrogradnim Plutonom. Dok su Plutonovi pokreti spori na površini, u skrivenim slojevima, u našoj podsvesti, energija se kreće snažno i brzo.

Drevni astrolozi su verovali da, kada planeta uđe u retrogradno stanje, putuje kroz podzemni svet ili našu podsvest, otkrivajući skrivene poruke, tajne i stvari koje se skrivaju duboko u nama.

Pluton se smatra gospodarom podzemnog sveta, tako da to pojačava energiju senke. U izvesnom smislu, sam čuvar podzemnog sveta pozvan je da pogleda i vidi ignorisane intuitivne poruke podsvesti kako bi iskorenio sve ono što je nepotrebno i za šta više nema mesta.

Pluton je transformativna sila i vlada ciklusom smrti i ponovnog rađanja. Dok je u Jarcu, naporno radi na donošenju promena u moćne korporacije, vlade, davno uspostavljene finansijske institucije i svet velikih kompanija– sva područja koja su dotaknuta kombinacijom Plutona i Jarca.

U našim životima, ulazak Plutona u retrogradno kretanje jeste vreme kada možemo da razmišljamo ličnom razvoju, transformativnom putovanju.

Poslednje retrogradno kretanje Plutona završilo je u oktobru 2021, pa razmislite kako ste se od tada transformirali? Kako ste iskoristili energiju Plutona da se suočite sa svojim senkama i izađete jači i preporođeni?

Ako ste u prethodnim mesecima doneli velike odluke koje su vam promenile život, možda ćete shvatiti da vam se otkrivaju novi uvidi ili će vam možda biti potreban novi pristup situacijama i stvarima.

Promena, završeci i ideja gubitka uvek mogu da izgledaju kao zastrašujuća stvar, ali zapamtite, energija Plutona je često suptilna i delikatna. Njegovi spori pokreti daju nam vremena za prilagođavanje, vreme za tugovanje i vreme da zastanemo i shvatimo što bi trebalo da učinimo.

Vreme retrogradnog Plutona daje nam priliku da polako i postojano čistimo put, iznova "protresemo" stvari koje stagniraju i nastavljamo da napredujemo na našem putovanju.

Oslobodite se senski prošlosti koje doprinose blokadama, otpustite ono što više nije u vašoj kontroli, zakoračite u svoju moć i bićete spremni za početak nove životne faze.

izvor:telegraf.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti