sreda, 17 mart 2021 06:24

VELIKO INTERESOVANJE ZA IMUNIZACIJU U ZAPADNOBAČKOM OKRUGU: Oko 16.000 ljudi primilo obe doze vakcine

MEĐU žiteljima Zapadnobačkog okruga vlada veliko interesovanje za imunizaciju,tako je prema poslednjim podacima ovdašnjeg Zavod za javno zdravlje u ovom regionu oko 16.000 građana primilo obe doze vakcine, odnosno završilo proces imunizacije.
Prema rečima dr Zdravka Hlodika, koordinatora za masovnu imunizaciju u Somboru, situacija uovom gradu je što se tiče vakcinacije dosta povoljna. Prvom dozom je vakcinisano 22.730 ljudi, što predstavlja 29 odsto populacije grada Sombora. Od tog broja je 21 odsto građana, odnosno njih 8.733 primilo i drugu dozu vakcine.On je dodao da vakcinacija protiče uredno i podsetio da je u toku pelcovanje nepokretnih osoba, na terenu.

-Do sada je vakcinisano 500 osoba koji su nepokretni, od toga je 260 revakcinisano. I dalje radimo po ustaljenom sistemu gde se građani prijavljuju preko E-uprave. Vakciniše se i revakciniše sa svim vrstama vakcina, sem AstraZeneke, koja još nije došla na red za revakcinaciju- veli dr Hlodik.

Ovde kažu da nema gužvi,niti čekanja,jer je sve dobro organizovano,a Crveni krst i volonteri daju svoju doprinos da sve protrknu u najboljem redu.

novosti.rs

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.