ponedeljak, 15 mart 2021 22:30

Bara u vikend naselju Daraži Fok, kraj Bezdana, postala atrakcija zbog crvene boje

Jedna bara pored Dunava, u vikend naselju Daražifok, kraj Bezdana, postala je prava atrakcija, a razlog je crvena boja kojom je bara obojena već duže vreme. Tako nešto ne pamte ni najstariji vikendaši u tom vikend-naselju....
Crvena bara u Daražifoku dovela je mnoge radoznale ljude, pa je ovo mirno vikend-naselje bez struje postalo ovih dana posećeno mesto.

Crvena bara prirodna je pojava. Nastaje od plivajuće paprati koja živi u simbiozi sa algom i menja boju od zelene do tamno crvene u zavisnosti od količine svetlosti. S obzirom na lepo vreme i visoku temperaturu došlo je do brzog razmnožavanja i prekrivanja cele vodene površine.

Izvor RTV

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.