Opsežna rekonstrukcija Doma zdravlјa u Somboru Opsežna rekonstrukcija Doma zdravlјa u Somboru
sreda, 23 novembar 2022 07:42

Opsežna rekonstrukcija Doma zdravlјa u Somboru

Dok još traju radovi na opsežnoj rekonstrukciji glavne zgrade Doma zdravlјa „Dr Đorđe Lazić“, lokalna samouprava je sredstvima gradskog budžeta nastavila nabavku medicinske opreme za ovu ustanovu. Službi hitne medicinske pomoći stigla je nova medicinska oprema namenjena za novo sanitetsko vozilo, koje je ranije predato Domu zdravlјa.

Pored toga, za somborsku Službu hitne medicinske pomoći nabavlјena je i oprema za rad na terenu, koja se sastoji od kardiološke stolice, aspiratora za upotrebu u vozilu, terenskih torbi i vakuum udlaga u transportnim torbama. Ovu službu su tim povodom obišli članovi Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i Silard Janković i pomoćnik gradonačelnika Atila Pribila, gde ih je dočekala direktorka Doma zdravlјa dr Emeše Uri. Kako se moglo čuti ovo je samo deo medicinske opreme za koju je Grad Sombor iz budžeta obezbedio oko 1,7 miliona dinara, a isporuka drugog dela se očekuje u narednom periodu.

Usled rekonstrukcije zgrade Doma zdravlјa u Mirnoj ulici, a koju zajednički finansiraju Grad Sombor i Kancelarija za upravlјanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja je započela još krajem marta ove godine, sve službe koje su do tada radile u ovom zdanju preselјene su u nekoliko ambulanti po varoškim mesnim zajednicama, pa su i pacijenti krenuli za svojim lekarima i ostalim medicinskim radnicima. Građevinski radovi vredni preko 164 miliona dinara bez PDV-a, predstavlјaju drugu fazu kompletne rekonstrukcije Doma zdravlјa, a prema rečima direktorke ove ustanove dr Emeše Uri, rekonstrukcija je počela od službe kućne nege, pošto se na ovom objektu ništa nije radilo ni u prvoj fazi.

Na glavnoj zgradi rekonstruišu se oba krila objekta, već je promenjena u potpunosti krovna konstrukcija, kao i prozori, ulazna vrata i sva stolarija koja nije zamenjena u prvoj fazi radova. Obimni radovi koji se privode kraju podrazumevaju i postavlјanje nove električne i telekomunikacione instalacije, alarmnih i protivpožarnih sistema i nadzornih kamera. Zgrada će nakon rekonstrukcije biti opremlјena i novim sistema za grejanje i hlađenje, odnosno dobiće centralizovanu klimatizaciju koju do sada nije imala. Biće postavlјena i dva spolјna lifta za pacijente, što će svima koji dolaze u Dom zdravlјa, a naročito osobama sa invaliditetom, olakšati pristup svim službama, a pride će biti uređeni posebni toaleti za osobe s invaliditetom.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.