Somborski “Tramvaj zvani želja” oduševio publiku 15. Festivala pobednika festivala Somborski “Tramvaj zvani želja” oduševio publiku 15. Festivala pobednika festivala
četvrtak, 17 novembar 2022 06:25

Somborski “Tramvaj zvani želja” oduševio publiku 15. Festivala pobednika festivala

Druge festivalske večeri 15. Festivala pobednika festivala u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica gostovalo je Narodno pozorište Sombor sa predstavom “Tramvaj zvani želja” Tenesija Vilijamsa u adaptaciji Tijane Grumić, i u režiji Juga Đorđevića.

Ovaj komad koji je dobio odlične kritike, publika je pozdravila gromkim aplauzom, a stručni žiri u sastavu: glumica Vjera Mujović, pozorišni reditelj Ivan Vuković i dramski pisac Željko Hubač, za glumca večeri je proglasio Ivanu V. Jovanović.

Drama ,,Tramvaj zvani želja“ smatra se jednom od najboljih predstava 20. veka, a mnogi je smatraju najvećim Vilijamsovim delom za koje je 1947. dobio Pulicerovu nagradu.

“Izazovno je bilo praviti intervencije bez opasnosti da se neki od savršeno skrojenih elemenata tog komada naruši. Ipak, u rediteljsko-dramaturškom konceptu rešili smo da ovu priču svedemo na četiri glavna lica – Blanš, Stelu, Stenlija i Miča. Sudbine ovih četvoro ljudi međusobno su isprepletene, ali najuzbudljivije u vezi sa svakom, jeste što je priča svakog od njih četvoro drama za sebe”, zapisala je Tiijana Grumić.

Pored Ivane V. Jovanović u predstavi igraju Ksenija Mitrović, Aleksandar Ristoski i Nemanja Bakić.
Scenograf je Andrea Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović, muziku potpisuje Julija Đorđević

Večeras je na programu predstava „Ako se probudiš ili kao da je važno“ u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorište u Prištini.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.