četvrtak, 07 april 2022 08:18

VENECIJA U SOMBORU Sređuje se bezdanska ulica koja se nalazi na jednom od najlepših kanala u Srbiji

Bezdan je jedno od najlepših naselja u Somboru, ovih dana se dodatno uređuje. Ulica po kojoj ceo kraj nosi ime poznata je po prelepom Velikom Bačkom kanalu koji protiče kroz njega, a u neposrednoj blizini su Dunav i Bajski kanal, pa ne čudi što je uzdanica ovdašnjeg turizma.

Naime, jedna od najlepših ulica, Kanalska, je u oktobru prošle godine asfaltirana, a pošto je postojeći kolovoz u dužini od 500 metara prekriven sa novim asfaltom, već po početku ovogodišnje građevinske sezione, krenulo se dalje.

U toku je asfaltiranje trotoara uz obalu Velikog bačkog kanala, postavljanje rasvete uz trotoar, a uređuju se i obližnji sportski tereni, pa ni somborski gradonačelnik Antonio Ratković nije krio zadovoljstvo zbog ovog ranog početka dodatnih radova u Kanalskoj ulici.

- Prošle godine smo krenuli sa asfaltiranjem dela ulice i tada smo dogovorili da ćemo ovaj deo Kanalske ulice dodatno oplemeniti i radovi su uveliko u toku. Završavaju se trotoari, a gotova je i nova javna rasveta duž ove staze, dok nas u narednih mesec i po do dva, očekuje i izgradnja teretane na otvorenom, kao i izgradnja terena za mali fudbal sa veštačkom travom - kaže prvi čovek Sombora.

Prema njegovim rečima do početka kupališne sezone biće završen i teren za odbojku uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu koji je odobrio sredstva za ležaljke, nadstrešnice, kao i uređenje ovog terena.

- Želeli smo, kada smo govorili o tome i prošle godine, da ovaj deo Bezdana, koji predstavlja pravi biser sigurno celog somborskog gradskog područja, oplemenimo i da ljudi ovde provode svoje slobodno vreme. Uveren sam u to, čim budu radovi gotovi, ovde će biti puno, kako dece, tako i omladine i da će se ceo ovaj prostor maksimalno koristiti - kaže gradonačelnik Ratković za Dnevnik.

Kompletno je rekonstruisan i jedan teniski teren, a sve što je urađeno na kanalskoj obali, rađeno je sa ljudima iz Mesne zajednice i sa ljudima iz Bezdana.

- Zajedno smo obišli ovu lokaciju, uradili situaciono rešenje sa projektantima i na osnovu toga radimo deo po deo. Tako da sam uveren da ćemo za dva meseca, kada svi zajedno budemo došli na kanalsku obalu, imati razloga za zadovoljstvo i da ćemo svi rado dolaziti ovde i provoditi svoje slobodno vreme - poručio je Ratković.

izvor:blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.