utorak, 07 novembar 2023 06:00

Velika tura Milana Konjovića u somborskim ustanovama kulture

Ove jeseni u Somboru su aktuelne tri postavke direktno vezane za ličnost i delo našeg slavnog slikara Milana Konjovića.

Prva je izložba "Kolekcija Pavla Belјanskog (ponovo) u Somboru" u Gradskom muzeju Sombor kroz koju ćete upoznati Konjovića kao prvog upravnika i kustosa Muzeja. Izložena dela bila su deo prve stalne postavke muzeja kada je otvoren 1945. godine.

Sledeća je stalna postavka Gradskog muzeja Sombor sa zbirkom savremene umetnosti "Likovna jesen". Likovna jesen je manifestacija koju je Konjović pokrenuo 1961. od kada su redovno organizovane godišnje izložbe koje su osmislili i izveli neki od najznačajnijih jugoslovenskih likovnih kritičara i istoričara umetnosti. Manifestacija je okuplјala mnoge poznate umetnike sa čitavog prostora bivše Jugoslavije.

I Konačno, tu je i Galerija "Milan Konjović" osnovana 1966. godine kada je Konjović poklonio svom rodnom gradu. U Galeriji Milan Konjović trenutno je aktuelna nova postsvka "Enterijeri Milana Konjovića".

Ne propustite priliku da u ovoj godini kada se obeležava 125 godina od rođenja i 30 godina od smrti našeg slavnog slikara posetite njegov grad.

Cena ulaznice je 300 din, sa popustom za učenike, studente i penzionere 150 dinara

Radno vreme je od utorka do petka od 8 do 19 časova i vikendom od 9 do 13.

Izvor: TOGS

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.