Ova savršena plaža je baš uvek prazna: Ko zgazi nogom na nju odmah sazna i razlog, a potpuno je neočekivan (VIDEO)

Na prvi pogled, sa određene distance, ovo izgleda kao idilična peščana plaža. Ali kada joj se približite… Situacija se drastično menja.

Plaža na japanskom ostrvu Okinava izgleda kao savršena destinacija za sve one turiste koji traže sitan beli pesak i tirkizno more, što znači, otprilike, sve turiste na svetu. Baš zato je potpuno neverovatna činjenica da je ova plaža uvek prazna. Ali, sve će vam postati jasnije kada vam kažemo da ovo na slici nije zapravo plaža već…

… more prekriveno vulkanskim plovućcem po kom je potpuno nemoguće hodati.

Šta je vulkanski plovućac?

Vulkanski plovućac je laka, bela ili siva stena, tačnije delići stene koji plutaju po površini mora i stvaraju izgled peščane plaže. Ovaj „problem“ je izazvala podvodna vulkanska erupcija u avgustu 2021. godine, koja se nalazi u oblasti lanca ostrva Bonin (Ogasavara).

Međutim, ovi plovućci ne prave probleme samo nasumičnim posetiocima, već su izazvali i veliku katastrofu na plažama, prave velike probleme i ribarima i transportu uopšte, jer začepljuju brodske motore, ali i turističkoj industriji.

Šta se dešava ako odete na ovakvu plažu?

Pa, za početak, propadnete u vodu, okruženi sitnim, šupljikavim kamenčićima. A, da li će se ova „situacija“ uskoro rešiti? Još uvek se ne zna.

Istraživači sa Instituta za nauku i tehnologiju na Okinavi od oktobra 2021. prate situaciju i pokušavaju da saznaju koliko će plovućci ostati u okolini Okinave. Istovremeno, istraživanje bi moglo da pomogne i u razumevanju mrešćenja korala i drugih bioaktivnih supstanci, smatra profesor Emil Tuber i drugi uključeni u istraživanje, piše Aktivni.si.

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.