nedelja, 17 septembar 2023 10:11

"Art okupacija" Sombora

Sombor je sinoć bio okupiran grad. Okupirali su ga mladi umetnici studenti umetničkih akademija iz Novog Sada, Beograda i Beča. Na nekoliko lokacija na otvorenom priređeni su konceti, dramski i filmski programi, a pred Somborcima su nastajali i radovi mladih slikara. 

"Art okupacija" počela je u Somboru 2017. godine, a ideja je bila da se Somborcima predstave mladi, neafirmisani umetnici. Neki od njih i ostali su u Somboru kao glumci ili profesori u muzičkoj školi, a nekoliko mladih slikara svoje prve izložbe imalo je u Somboru.

"Plan je da naredne godine na slična način osim Sombora budu okuprana još dva grada u dve susedne države, a malo dalji plan je da se okupacije istovremeno dešava u 10 gradova",, kaže Mihajlo Nestorović idejni tvorac "Art okupacije".

Manifestaciju organizuje Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.