ponedeljak, 19 jun 2023 06:06

USKORO PODELA JOŠ 100.000 VAUČERA ZA LETOVANJE U SRBIJI: Subvencija ima još, počinju od ovog datuma, samo ispunite uslove

Vlada Srbije izdvojila je 500 miliona dinara za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, a građani će od utorka moći da ih podignu u poštama, najavio je ministar turizma i omladine Husein Memić

On preporučuje odmor u Srbiji, ali i kaže da naši turisti najčešće letuju u Grčkoj i Turskoj, a kao popularna destinacija iskočio je i Tunis. Broj stranih turista u Srbiji je u porastu, a najviše je Rusa.

Ministar turizma Husein Memić ističe da je u ovoj godini odvojeno sredstava za ukupno 300.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

– Trebalo bi u utorak na šalterima Javnog preduzeća ‘Pošta Srbije’ da krene podela 100.000 vaučera. Ovom prilikom želeo bih da pozovem naše građane. Znamo da je veliko interesovanje i da je zadnji put 30. maja za nepuni dan podeljeno 100.000 vaučera – rekao je Memić.

Pravo na vaučere u Srbiji imaju:

– penzioneri,

– nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada,

– zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara,

– ratni vojni invalidi i civilni invalidi,

– poljoprivrednici,

– studenti.

Govoreći o porastu broja turista u Srbiji, Memić je rekao da je broj domaćih turista u ovoj godini porastao za 16 odsto u odnosu na 2022. godinu, a broj stranih turista za 30 odsto.

– Prva tri meseca devizni priliv je 30 odsto veći od rekordne 2022. godine i on iznosi 514 miliona evra. Broj turista je veći za 16 odsto, a broj stranih turista je veći za 30 odsto u prva četiri meseca. Tako da ja se nadam da će ova godina biti po svim parametrima iznad rekordne 2022. godine – rekao je Memić.

Dokumenta

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima, ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.

Izvor: informer.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.