petak, 14 april 2023 08:18

Uskoro završetak radova na izgradnјi dovodnika vode Bezdan - Kolut

Radovi izgradnje dovodnika vode od Bezdana ka Kolutu, kojim će se rešiti pitanje vodosnabdevanja naselјenog mesta Kolut, pri kraju su, a završetak radova druge faze obišao je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan, Dejan Kubatov i predstavnici Saveta Mesne zajednice „Kolut“.

Prema rečima Ratkovića, akcenat je stavlјen na rešavanje problema vodosnabdevanja na teritoriji Grada Sombora, te je izrazio zadovolјstvo uspešnom realizacijom ovog projekta koji će značajno olakšati život stanovnika Koluta.
„U prošloj godini smo započeli ovaj veoma značajan projekat izgradnje dovodnika, koji se sastoji iz dve faze. Sada se radi na drugoj fazi i ostalo je još nekih 300 metara kako bi se ova investicija završila. Očekujemo da u narednih dve do tri nedelјe, bude kompletno završena ova deonica, da krenu probe, analize i da stanovnici Koluta negde početkom juna dobiju pijaću kvalitetnu vodu, što je svakako cilј svih nas u Gradu“, rekao je gradonačelnik.

Ratković je dodao i da Grad nastavlјa sa obnavlјanjem i izgradnjom novih dovodnika i fabrika vode kako bi svako naselјeno mesto dobilo pijaću vodu, kao i da će shodno tome, u narednom periodu stanovnici Stapara i Doroslova biti opremlјeni pijaćom vodom iz Fabrike vode „Jaroš“.

Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Bezdan, a direktor istog, Dejan Kubatov, naveo je da izgradnja cevovoda predstavlјa značajan projekat, koji je samo jedan u nizu zajedničkih investicija Grada Sombora i JKP „Vodovod“ Bezdan.

Nakon ovih grubih radova prelazimo u fazu završetka crpne stanice, odnosno, buster pumpe u crpnoj stanici i to bi bilo u principu najveći deo poslova što se tiče ovog projekta. Izuzetno smo zahvalni Gradu Somboru, što je imao ogromno povrenje da ovu vrstu posla posveti nama kao firmi, da mi kao firma možemo da završimo poslove, ono što je iz naše najuže delatnosti“, poručio je Kubatov.

Ukupna dužina deonice je oko 4,2 kilometra, a za njenu realizaciju iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno je 42 miliona dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.