sreda, 12 april 2023 05:22

24 miliona dinara za Omladinski centar u Somboru

Danas je u Ministarstvu turizma i omladine upriličena dodela Ugovora za uspostavlјanje omladinskih centara.

Gradu Somboru su za realizaciju projekta uspostavlјanja Omladinskog centra dodelјena sredstva u iznosu od 24 miliona dinara, a potpisivanju Ugovora, prisustvovao je gradonačelnik, Antonio Ratković.

U prostoru renoviranog Omladinskog centra biće smeštena Kancelarija za mlade, kao i nevladine organizacije usmerene na rad sa decom i omladinom.

Programi koji će udruženja sprovoditi u Omladinskom centru biće zasnovani na metodama neformalnog obrazovanja, na principima i standardima koji doprinose visokom nivou kvaliteta rada, što za krajnji cilј i rezultat ima pružanje adekvatne edukacije i podrške deci i mladima, kao primarnim cilјnim grupama organizacije.

Pored toga, težiće se unapređenju znanja, veština, sposobnosti i kvaliteta slobodnog vremena dece i mladih kroz različite vidove vaspitno- obrazovnih aktivnosti i volonterskog učešća mladih, unapređenju znanja i veština koje putem formalnog i neformalnog obrazovanja doprinose tome da mladi budu konkurentniji na tržištu rada, unapređenju ličnog i socijalnog razvoja mladih putem pružanja kontinurane podrške i praćenja mladih kroz različite vidove neformalno-obrazovnih aktivnosti.

Ministarstvo je zaklјučilo ugovore i sa gradovima Niš, Subotica i Novi Pazar.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.