petak, 03 septembar 2021 06:55

АПАТИНСКЕ ШКОЛЕ РАДЕ ПО „ЗЕЛЕНОМ“ МОДЕЛУ, НАСТАВА СЕ ОДВИЈА РЕДОВНО

У Србији је данас почела нова школска година, а по први пут у српском систему образовања настава у школама је почела интонирањем српске химне „Боже правде“. Школе ће ове године функционисати по „семафор“ моделу у зависности од броја заражених, па ће тако редовна настава бити само у „зеленим“ школама, док ће се у жутој зони настава бити по комбинованом моделу, а када се школа нађе у црвеном прелази се онлајн наставу.

У свим школама на територији Апатина настава се одвија по „зеленом“ моделу, тако да су првог дана одељења комплетна а часови трају 45 минута. Епидемиолошку ситуацију у школама ће пратити стручни тимови, који ће у сарадњи са Кризним штабом, „Батутом“ и представницима ресорног министарства доносити одлуке о моделима наставе који ће се даље примењавати у школама.

Апатинским ђацима, њиховим родитељима и просветним радницима успешну нову школску годину пожелела је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

„Драги ђаци, поштовани родитељи и наставници, желим вам успешан почетак нове школске године. Надам се да ћете удруженим радом и са много мотивације остварити своје циљеве. Ђацима бих посебно поручила да буду вредни у прикупљању нових знања, добри другари и да израсту у добре и поштене људе, на које ћемо бити поносни“, рекла је Дубравка Кораћ.

На територији општине Апатин у школске клупе је први пут село 166 ђака првака, од којих ће њих 112 похађати апатинску Основну школу „Жарко Зрењанин“.

Ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда школе „Жарко Зрењанин“ мењају смену на недељном нивоу, док ће њихови старији другари од петог до осмог разреда наставу стално похађати преподне. Часови у првој смени почињу у 8 сати, а поподневна настава креће у 13,15 часова. Распоред часова апатински основци могу погледати ОВДЕ.

Сви ученици у школи морају да се придржавају епидемиолошких мера уведених због епидемије коронавируса, па тако од улаза до своје клупе морају да носе заштитне маске, које могу да скину док седе и слушају наставу, а враћају је уколико одговарају или разговарају са другом из клупе. Ђаци су обавезни да маске носе и када се крећу ходником или на пример иду до тоалета. Наставници који су вакцинисани могу да не носе маске током наставе, али морају да је ставе уколико се приближавају неком ученику.

The post АПАТИНСКЕ ШКОЛЕ РАДЕ ПО „ЗЕЛЕНОМ“ МОДЕЛУ, НАСТАВА СЕ ОДВИЈА РЕДОВНО appeared first on Radio Dunav.


У Србији је данас почела нова школска година, а по први пут у српском систему образовања настава у школама је почела интонирањем српске химне „Боже правде“. Школе ће ове године функционисати по „семафор“ моделу у зависности од броја заражених, па ће тако редовна настава бити само у „зеленим“ школама, док ће се у жутој зони […]

The post АПАТИНСКЕ ШКОЛЕ РАДЕ ПО „ЗЕЛЕНОМ“ МОДЕЛУ, НАСТАВА СЕ ОДВИЈА РЕДОВНО appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.