četvrtak, 20 maj 2021 07:10

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ 18. ЈУЛА

Произвођачи и љубитељи воћних ракија „Чувари традиције“ из Апатина организују први међународни фестивал ракије под називом „Горње подунавље“, који ће бити одржан 18. јула 2021. године на платоу апатинске „Марине“. Поред домаћих произвођача, очекује се и учешће гостију из суседних држава. Фестивал ће бити сајамског типа уз могћност дегустације.

Узорци ракије у стакленим боцама од 0,5 литара се могу предати до 15. јуна 2021. године на адресу Стјепана Дебељака борј 7 Апатин, а котизација по узорку је 1.000 динара. На узорку је потребно написати врсту воћне ракије, јачину у степенима (препоручено до 45%), годину производње, као и личне податке подносиоца односно: име и презиме, место, улицу и број као и контакт телефон.

Оцењивање и рангирање ракија ће се вршити по воћним врстама и то:

шљивовица до три године старости
шљивовица преко три године старости
лозовача, комовица
касјсија
дуња
крушка
јабука, калвадос
ликери
све востале врсте воћних ракија
посебна категорија је за произвођаче и даме.

Ракије ће оцењивати проф. др. Нинослав Никићевић, доајен српске ракијашке сцене.

Сви победници категорија, односно они које освоје прво друго и треће место ће добити пехаре и све оцењене ракије у квалитету бронза, сребро, злато и велико злато, одговарајуће медаље и диломе.

Главне награде фестивала су казан за печење ракије од 100 литра, прохромско буре за ракију од 100 литара, храстова бурад (МТ средње паљено-барик) од 55, 30 и 10 литара, пакети енолошких средстава…

Поред ракијаша, своје производе ће Апатинцима понудити и произвођачи меда, вина и домаће радиности, а за све заинтересоване излагаче су обезбеђени бесплатни штандови.

На сам дан манифестације (18. јула) скуп излагача је заказан за 9 часова, програм ће почети у 11 часова а проглашење победника са доделом награда у 13,30 часова.

Додатне информације могу се добити путем телефона 063/501-459 и 065/523-33-66.

The post ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ 18. ЈУЛА appeared first on Radio Dunav.


Произвођачи и љубитељи воћних ракија „Чувари традиције“ из Апатина организују први међународни фестивал ракије под називом „Горње подунавље“, који ће бити одржан 18. јула 2021. године на платоу апатинске „Марине“. Поред домаћих произвођача, очекује се и учешће гостију из суседних држава. Фестивал ће бити сајамског типа уз могћност дегустације. Узорци ракије у стакленим боцама од […]

The post ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ 18. ЈУЛА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.