utorak, 31 januar 2023 06:54

Održan završni sastanak na projektu uvođenјa MIA četbot aplikacije

U četvrtak, 26. januara, u Beogradu je održan završni sastanak na projektu „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“.

Na sastanku su učestvovali predstavnici NALED-a, GIZ-a, kompanije „Intellya – Saga“, Kancelarije za IT i eUpravu, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, kao i predstavnici lokalnih samouprava koje su učestvovale u projektu: Sombora, Šapca, Bijelјine i Laktaša. Povod sastanka bilo je prenošenje iskustava i rezultata koji su postignuti tokom rada na realizaciji projekta.

O iskustima Grada Sombora ovom prilikom govorila je zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica, koja je istakla da je Sombor u projektu video sjajnu priliku da ostvari veći stepen komunikacije sa sugrađanima.
„Svesni smo da živimo u svetu u kom su digitalne aplikacijepostale deo naše svakodnevne komunikacije, zato je za našu lokalnu samoupravu od velike važnosti da ide u korak sa savremenim tehnologijama“ poručila je zamenica gradonačelnika.

Tokom završnog sastanka lokalnim samoupravama uručena su na poklon i po dva laptop računara.

Sa MIA četbot aplikacijom građani mogu da stupe u kontakt putem vibera i četa na zvaničnom sajtu grada, u bilo koje doba dana i noći. Kroz konverzaciju sa digitalnom asistentkinjom MIA mogu da se dobiju informacije o određenim procedurama koje spadaju u rad Gradske uprave, a takođe može da se prijavi komunalni problem, dobije uvid u stanje poreskog duga, kao i da se na kućnu adresu naruče izvodi iz matičnih knjiga i državlјanstvo.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.