Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane
utorak, 06 decembar 2022 06:29

Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja, u okviru redovnih aktivnosti koje Savet sprovodi, nastavio je sa edukacijama o bezbednom i pravilnom učešću u saobraćaju. Ovaj put u fokusu je bila bezbednost najstarijih sugrađana, te su članovi Saveta gradonačelnik Antonio Ratković, član Gradskog veća Đorđe Zorić, Rosana Krstić i ispred Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović, u nedelјu, 4. decembra, posetili članove Udruženja građana „Pravi prijatelјi“.

Gradonačelnik je istakao da se lokalna samouprava trudi da izađe u susret potrebama penzionera naročito kada su u pitanju svakodnevne stvari koje olakšavaju različite životne prilike i neprilike.

„Nekada su stari bili živa istorija, pamćenje naroda, pa im se zbog bogatog iskustva i znanja odavalo posebno priznanje i poštovanje. Danas kada živimo u vremenu kulta mladosti, čini se da se na to potpuno zaboravilo. Ne smemo da zaboravimo i važno je da i mladi znaju da pravo na lјubav, poštovanje ne zastareva, baš kao ni pravo na radost i uživanje u svakom dobu. Zbog toga grad Sombor svojim najstarijim sugrađanima pruža podršku kroz besplatne sadržaje za naše penzionere, kroz konkurse koje sprovodimo za udruženja penzionera, sajmove, izlete, a ova edukacija i podela reflektujućih torbi je još jedan mali znak pažnje, da mislimo i da brinemo o bezbednosti naših najstarijih sugrađana“, naglasio je gradonačelnik Ratković.

Ispred Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović održala je prezentaciju „Bezbedno za starije u saobraćaju“, a kako je Sombor poznat kao grad biciklista, posebna pažnja tokom prezentacije posvećena je pravilnom učešću biciklista u saobraćaju. Penzioneri su imali priliku da čuju i da se podsete koliko je važno da svako od učesnika u saobraćaju bude lako uočlјiv i koliko za sprečavanje nezgoda tokom vožnje bicikla znači korišćenje svetlosnih setova za bicikl, svetloodbojnog prsluka, vožnja bez alkohola, kao i da je zabranjeno pešački prelaz prelaziti vozeći bicikl. Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja ovom prilikom penzionerima su uručili i poklone: torbe sa svetloodbojnim trakama i svetlosne setove za bicikl.

Sve aktivnosti koje Savet za bezbednost saobraćaja sprovodi finansiraju se iz naplate kazni nesavesnim vozačima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.