Sufinansiranje Narodnog pozorišta u Somboru Sufinansiranje Narodnog pozorišta u Somboru
subota, 22 oktobar 2022 07:25

Sufinansiranje Narodnog pozorišta u Somboru

 Narodno pozorište Sombor u 2022. godini prijavilo je 13 predloga projekata kako bi obezbedilo dodatna sredstva za rad u ovoj kalendarskoj godini. Od 13 prijavljenih projekata, Narodnom pozorištu Sombor odobreno je sufinansiranje 5. Ukupna finansijska sredstva koje je Narodno pozorište Sombor obezbedilo za sufinansiranje od velike važnosti za ovu ustanovu kulture staru 140 godina, iznosi 2 miliona i 460 hiljada dinara.
Kraj prethodne pozorišne sezone obeležio je jubilarni 30. Pozorišni maraton koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Pokrajinski sekretarijatia za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Ove godine Narodno pozorište prijavilo je 13 predloga projekata, a odobreno je sufinansiranje 5 projekata.

,,Ove godine smo podržani i od strane Pokrajine i od strane Ministarstva za naš jubilarni pozorišni maraton,podržani smo i za dva projekta digitalizacije ,kao i konkurs mobilnosti,gde smo dobili sredstva za gostovanje u Sarajevu sa predstavom ,,Ibi the great,, koja je realizovana u maju mesecu ,ali i za gostovanje predstave ,,Tartif,, u Sloveniji što se nadam da ćemo uspeti da realizujemo do kraja godine.,, rekla je Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta u Somboru.

Povodom jubileja 140 godina od osnivanja Narodnog pozorišta publika će karte za predstave moći da kupi po sniženim cenama.

,,Za sve naše reprizne predstave do kraja novembra meseca,na dan igranja predstave ako je ostalo karata cene su snižene 50 odsto.,,objasnila je Kovačevićeva.

25. novembra Narodno pozorište Sombor obeležiće 140 godina od osnivanja i tim povodom obradovaće ljubitelje ove umetnosti premijerom ,a reč je o predstavu " Galeb" Antona Pavloviča Čehova u režiji Milana Neškovića.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.