četvrtak, 15 septembar 2022 07:59

Kralj Čarls pre 6 godina bio u Somboru: Čija imena stoje u 2 pisma koja su za njim stigla sa britanskog dvora?

U posetu našoj zemlji Čarls došao kao princ

Pre šest godina tadašnji princ, a danas britanski kralj Čarls Treći posetio je Srbiju. Godinu dana kasnije, u Sombor i okolinu stigla su dva pisma sa britanskog dvora, kao znak zahvalnosti za darove koje su članovi kraljevske porodice tada dobili. Šta to povezuje Sombor i britnski dvor?

Tokom posete Srbiji i Novom Sadu 2016. godine, sadašnji kralj Čarls Treći izrazio je želju da kupi staparski ćilim. Međutim, nije bilo ćilima za prodaju. Posle nekoliko dana, Staparac Dejan Milić je sa bakom odlučio da 100 godina star ćilim pokloni princu. Godinu dana kasnije stiglo je i pismo sa dvora, piše RTS.

- Bio sam malo iznenađen. Profesor Ćurčić mi je uvek govorio: 'Čekaj, samo polako, stići će pismo. Oni neće ostati dužni da se ne zahvale.' Sve što radim, radim, ne zbog sebe, već zbog mog mesta. Da bi se ime Stapar čulo nadaleko. Dejan Milić - manje više, ali Stapar - meni je to veoma važno - ističe Dejan Milić iz Stapara.

Izvor: Telegraf

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.