petak, 15 jul 2022 07:58

NASTUP GRADA SOMBORA NA 12. INERNACIONALNOM DUNAVSKOM FESTIVALU U ULMU

Delegacija Grada Sombora, članovi projektnog tima za projekat finansiran iz Dunavskog transnacionalnog programa EU, Responsible Green Destination Amazon of Europe (Amazing AoE), Turistička organizacija grada Sombora i članovi UG „Podunav“ Bački Monoštor – kao partneri u projektu Danube Guides Action, učestvovali su na 12. Inernacionalnom Dunavskom festivalu u Ulmu, Republika Nemačka, u periodu 4 – 8. jul 2022. godine.

Na Dunavskom festivalu su, kako posetiocima iz celoga sveta, tako i privrednicima i ostalim učesnicima festivala, tokom pet dana trajanja, na štandu Grada Sombora predstavljeni turistički i privredni potencijali Grada Sombora. Promotivne aktivnosti su, u saradnji sa predstavnicima TOGS-a i „Dunavskim vodičima“, doprinele izuzetno velikom interesovanju posetilaca i učesnika festivala, gde je Sombor prepoznat kao dobra destinacija za razvoj turizma i potencijalna ulaganja u sektor turizma.

Delegacija Grada Sombora je prisustvovala i na svečanom otvaranju Svetskog muzeja podunavskih Švaba u Ulmu, gde je dogovoren niz budućih aktivnosti u vezi sa povezivanjem i zajedničkim projektima sa Gradskim muzejem Sombor, depadansom Muzeja podunavskih Švaba u Somboru.

Predstvnici oba projekta učestvovali su i na Dunavskom omladinskom forumu, na kome su predstavljene aktivnosti i projekti koje realizuje Grad Sombor i lokalna zajednica, sa ciljem razvoja eko-turizma i zaštite prirode i životne sredine, te promocije UNESKO Rezervata Biosfere „Mura-Drava-Dunav“ i SRP „Gornje Podunavlje“. Ovo je bila prilika i za ponovni susret sa profesorom Andreasom Fatom, koji je pre nekoliko sedmica preplivao ceo tok Dunava. Sa svoga putovanja, podelio je prelepe utiske vezane za očuvanu prirodu i gostoprimstvo koje je iskusio prilikkom posete Bačkom Monoštoru i SRP „Gornje Podunavlje“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.