sreda, 06 jul 2022 08:38

Sombor ponovo nagradio svoje najbolje učenike

SOMBOR: Duže od dve decenije somborska lokalna samouprava nagrađuje najbolje „male“ i „velike“ maturante, pa se od ove tradicije nije odustalo ni ove godine.

Tako je gradonačelnik Antonio Ratković upriličio svečani prijem za đake generacije gradskih i seoskih osnovnih i srednjih škola, koji su u svojim školama ovenčani laskavim titulama najboljih učenika, a među njima su najviše razloga za ponos imali roditelji gimnazijalca Filipa Tota, koji je proglašen najboljim među najboljim maturantima.

Ovaj tradicionalni prijem, kako su to naglasili iz lokalne samouprave, prilika je i da se oda posebno priznanje za one koji su svojim radom, trudom i primerom pokazali da za njih znanje ima istinsku vrednost, a prvi čovek izvršne vlasti je čestitao učenicima dosadašnje uspehe istakavši da je upravo obrazovanje među glavnim prioritetima grada kojem se nalazi na čelu.

- Iskreno se radujem što imam priliku da vam čestitam sve dosadašnje uspehe koji su vas opredelili da upravo vi budete u društvu 26 najboljih đaka na teritoriji našeg grada za školsku 2021/2022. godinu. Ono što želim da istaknem ovom prilikom je da svi mi koji upravljamo ovim gradom, obrazovanje i školstvo uopšte držimo sve vreme vrlo visoko na lestvici naših prioriteta. Za nas i naš grad je prirodno da je to tako jer je Sombor više od tri veka svetionik obrazovanja na ovim prostorima, tako da nas takvo nasleđe obavezuje da, uprkos izazovima, ostajemo dosledni ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici i nastavnici svakodnevno rade - poručio je gradonačelnik Ratković, kojem se u nagrađivanju učenika pridružilo i ovdašnje Kolo srpskih sestara čije su članice pripremile poklon-knjige za najbolje maturante srednjih škola, a prisutne je pozdravila predsednica Natalija Olujić.

Kao i prethodnih godina, svaki „mali“ i „veliki maturant“ sa teritorije grada nagrađen je za svoj veliki uspeh, pa su tako đaci generacije osnovnih škola dobili plaketu grada, a pošto su i ove godine uskraćeni za tradicionalno desetodnevno letovanje u Budimpešti i na Balatonu, u zamenu su nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 20.000 dinara. Svaki „veliki“ maturant, đak generacije somborskih srednjih škola, pored plakete sa grbom Grada Sombora dobio je i novčanu nagradu od 30.000 dinara, a sa najboljim maturantom grada, Filipom Totom će biti potpisan i, već tradicionalan, ugovor o stipendiranju, kada upiše neki od državnih fakulteta.

Titula đaka generacije srednjih škola pripala je Jovani Jevtić u Srednjoj poljopri-

vredno-prehrambenoj školi Sombor, Lazaru Triviću u Srednjoj ekonomskoj školi Sombor, Filipu Totu u Gimnaziji „Veljko Petrović“, Milici Lazendić u Srednjoj školi „Sveti Sava“, Danijelu Ivakiću u ŠOSO „Vuk Karayić“, Borku Krstiću u Srednjoj tehničkoj školi Sombor, Jovani Kolunyiji u Srednjoj medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“ i Aleksandri Preradović u Muzičkoj školi „Petar Konjović“.

Na ponos roditeljima, gradu i selima đaci kojima je pripalo priznanje đaka generacije u osnovnim školama su Dejan Kljajić - OŠ „Ognjen Prica“  iz Koluta, Miloš Šćekić – OŠ „Laza Kostić“ iz Gakova, Anđela Tuzlić – OŠ „Kiš Ferenc“ iz Telečke, Relja Vojnović – OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Bezdana, Isidora Gospić – OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Svetozar Miletića, Veljko Iđuški – OŠ „Avram Mrazović“ iz Sombora, Filip Repman – OŠ „Nikola Vukićević“ iz Sombora, Petar Paskaš – OŠ „Nikola Tesla“ iz Kljajićeva, Klara Aroki – OŠ „Miroslav Antić“ iz Čonoplje, Miroslav Brančić – ŠOSO „Vuk Karadžić“ iz Sombora, Andrej Martinović –  OŠ „Dositej Obradović“ iz Sombora, Milan Josić – OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Sombora, Jovan Suzić OŠ – „Bratstvo-jedinstvo“ iz Sombora, Igor Kosanović – OŠ „Aleksa Šantić“ iz Aleksa Šantića, Leo Ivakić – OŠ „22. oktobar“ iz Bačkog Monoštora, Elena Ovatrlov – OŠ „Branko Radičević“ iz Stapara, Petra Henčar – OŠ „Petefi Šandor“ iz Doroslova i Saška Marinković OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Stanišića.

 izvor:dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.