petak, 08 april 2022 06:21

Uključi se, spasi život!

Crveni krst Sombor, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, tokom sledeće nedelje organizuje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Prve dve akcije biće organizovane u ponedeljak, 11. aprila 2022. godine: vanredna akcija u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put 19 od 9,00 do 13,00 sati, dok je druga istog dana u prostorijama Gimnazije za učenike zaposlene u ovoj školi od 14,00 do 16,00 sati. Treća, redovna akcija, organizuje se u četvrtak, 14. aprila, od 9,00 do 13,00 sati, takođe u prostorijama Crvenog krsta.

Tokom aprila meseca biće organizovane još tri akcije, i to: sreda – 20. aprila u Somboru i 28. aprila u Somboru i Kljajićevu.

Krv mogu da daju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina koje imaju:

– telesnu težinu veću od 50 kg
– telesnu temperaturu do 37 stepeni
– bez znakova akutne bolesti

Pozivamo sve one koji su zdravi, mogu i žele da daju krv, da se odazovu pozivu i samim tim omoguće da se spasi nečiji život.

Davanje krvi je bezbolno i nije štetno.

Davanjem krvi proveravate i Vaše zdravstveno stanje.

Davanjem krvi stimulištete Vaš organizam da stvara nove krvne ćelije.

Krv je jedini „lek“ koji nema zamenu!

Davanjem krvi spašavate živote!!!

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.