četvrtak, 07 april 2022 06:53

Novi dnevni boravak u OŠ „Avram Mrazović“

OŠ „Avram Mrazović“ iz Sombora bogatija je za dnevni boravak, prostor namenjen deci u kojem mogu da rade svoje domaće zadatke, da uče, ali i da se zabavljaju i odmore.

Dnevni boravak je danas posetio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa svojim saradnicima, i izrazio veliko zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću ovog prostora:“ Pre dve nedelje završeni su radovi na uređenju dnevnog boravka u Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ u Somboru. Ukupno je Grad Sombor izdvojio četiri miliona dinara za uređenje ovog predivnog prostora. Ono što je bitno je da je kompletno deo prostora saniran, da su urađena nova rasveta, urađene su podne obloge, zidovi su okrečeni, školska biblioteka je premeštena u drugi deo škole, tako da smo dobili jedan predivan prostor gde će đaci provoditi svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik.

Kako ističe direktorka OŠ „Avram Mrazović“ Maja Sekulić, ovakav objekat je višestruko značajan za sve učenike, ali i nastavnike:“ Jedan ovakav prostor za školu znači mnogo i više nego mnogo, s obzirom na to da škola ima dve grupe produženog boravka, prostor u kome je produženi boravak radio do sada je bio mnogo manji od ovoga, a ovakav prostor nama znači mesto gde deca u isto vreme imaju gde da ostanu nakon nastave, imaju podršku učitelja koji rade u produženom boravku“.

Nakon prošlogodišnjeg završetka radova u dnevnom boravku u OŠ „Dositej Obradović“, jasna je želja i namera lokalne samouprave da svake godine u bar po jednoj školi bude napravljen jedan ovakav prostor koji je pokazao svoju svrsishodnost i pozitivan efekat.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.