ponedeljak, 25 oktobar 2021 08:01

Damjana Perenčević istrčala bronzu u Somboru!

            U subotu 23.10.2021. godine Sombor je bio domaćin državnog prvenstva Srbije u krosu u okviru zvaničnog kalendara Srpskog atletskog saveza. Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom grada Sombora, a u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor i Sportskog saveza grada Sombora. Sombor je bio domaćin najboljim trkačima iz cele države, a više od 200 takmičara prošlo je kroz cilj veoma zahtevne staze u gradskom parku kod Železničke stanice.

            Učesnike na ovom najznačanijem atletskom takmičenju ove godine imao je i klub domaćin Ark ‘’Somaraton’’ Sombor i to sjajnu Damjanu Perenčević koja je svoju fantastičnu godinu krunisala bronzanom medaljom i to na domaćem terenu. Damjana je nastupila u kategoriji mlađe seniorke u disciplini 6000 metara. Ceo tok trke držale je dobar i ujednačen ritam, imala šanse da dođe i do druge pozicije, ali svakako sjajan reuzltat i prva medalja sa državnog takmičenja za mladu somborsku atletičarku. Somaraton je imao i učesnicu glavne ženske trke na 8000 metara iskusnu Tijanu Kabić koja ovog puta nije mogla da prati ritam Olivere Jevtić i drugih takmičarki te je odustala pre kraja trke.

            Državno prvenstvo u krosu bilo je drugo državno prvenstvo koje je Srpski atletski savez poverio ‘’Somaratonu’’, nakon uspešno organizovanog državnog prvenstva u polumaratonu koje je održano 2019. godine u Somboru.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...