ponedeljak, 25 oktobar 2021 08:01

Damjana Perenčević istrčala bronzu u Somboru!

            U subotu 23.10.2021. godine Sombor je bio domaćin državnog prvenstva Srbije u krosu u okviru zvaničnog kalendara Srpskog atletskog saveza. Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom grada Sombora, a u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor i Sportskog saveza grada Sombora. Sombor je bio domaćin najboljim trkačima iz cele države, a više od 200 takmičara prošlo je kroz cilj veoma zahtevne staze u gradskom parku kod Železničke stanice.

            Učesnike na ovom najznačanijem atletskom takmičenju ove godine imao je i klub domaćin Ark ‘’Somaraton’’ Sombor i to sjajnu Damjanu Perenčević koja je svoju fantastičnu godinu krunisala bronzanom medaljom i to na domaćem terenu. Damjana je nastupila u kategoriji mlađe seniorke u disciplini 6000 metara. Ceo tok trke držale je dobar i ujednačen ritam, imala šanse da dođe i do druge pozicije, ali svakako sjajan reuzltat i prva medalja sa državnog takmičenja za mladu somborsku atletičarku. Somaraton je imao i učesnicu glavne ženske trke na 8000 metara iskusnu Tijanu Kabić koja ovog puta nije mogla da prati ritam Olivere Jevtić i drugih takmičarki te je odustala pre kraja trke.

            Državno prvenstvo u krosu bilo je drugo državno prvenstvo koje je Srpski atletski savez poverio ‘’Somaratonu’’, nakon uspešno organizovanog državnog prvenstva u polumaratonu koje je održano 2019. godine u Somboru.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.