ponedeljak, 20 septembar 2021 11:16

Somaratonci nezaustavljivi na trkama od Tare, Palića do novog trijumfa sjajne Damjane!

           Protekli vikend započeo je jednom od najposećenijih i najzahtevnijih trka zadnjih godina – Tribalion planinska trka sa preprekama, koja se održava na Mitrovcu na Tari. Trkači su trčali dve distance: 12 kilometara sa 25 prepreka i 400 metara uspona i trku na 22 kilometra sa 35 prepreka i 900 metara uspona. Na obe trke učešće je uzelo više od hiljadu trkača među kojima su billi i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor. Kraću distancu istrčale su Sanja Vojvodić, Ana Pešić, Ana Kasap i Tara Kasap koja je ujedno bila i jedna od najmlađih učesnica trke. Treba napomenuti da je ovo bila prva planinska trka damama Somaratona i da su ostvarile zapažene reuzultate u generalnom plasmanu. Na dužoj distanci koja je bila pravi ispit fizičke i mentalne spremnosti nastupili su Milan Kovačić koji je uz Maria Dugandžića i Miroslava Liščevića ‘’Somataonu’’ doneo 21. mesto u generalnom plasmanu od ukupno 67 klubova. Učešće na ovoj distanci i još jedan istinski podvig upisali su i Jelena Perenčević, Ivana Šokac, Dragan Kasap, Vladimir Kesegić, Daniel Šokac i Predrag Škorić kojem je ovo bio prvi nastup za Ark ‘’Somaraton’’ Sombor.

             Na Paliću održano je četvrto izdanje Vinskog maratona gde su učesnici trke mogli da trče na stazi od 21 i 10 km. Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju. Stazu 10 km. istrčale su Somaratonke Snežana Radović i Ljerka Vukmirović.

          Dan kasnije u Vrbasu održana je prva ulična trka u ovom gradu na distancama od 5 i 10 kilometara kao i trka pripadnika vojske i policije na hiljadu metara. Pobednica trka na 5 kilometara bila je nezaustavljiva članica ‘’Somaratona’’ Damjana Perenčević koja niže vikend za vikendom na pobedničkim postoljima i nameće se kao jedan od predvodnika novog talasa pobednica na uličnim trkama. Trku na pet kilometara istrčala je i Mina Bošnjak. Trku na deset kilometara istrčali su Zoran Nikolić, Bogdan Nikolić, kao i Danica Grujić Firanj koja je istrčala i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji kao i Đorđe Rackov koji je bio treći u svojoj kategoriji. Trku su kao pripadnici Vojske Srbije istrčali ‘’Somaratonci’’ Robert Lalić I Nenad Đorđević.

                                                                                                                                                                              

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.