Zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić posetio Sombor Zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić posetio Sombor
utorak, 26 januar 2021 07:23

Zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić posetio Sombor

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sastao se danas sa zamenikom pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoranom Tasićem. Povod za sastanak je intencija Sekretarijata i Pokrajinske vlade, da se sinhronizuju lokalni štabovi zimske službe sa punktovima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, kao i podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja u zonama škola.

Zamenik pokrajinskog sekretara i gradonačelnik Sombora ovom prilikom obišli su punkt zimske službe „Puteva Srbije“ u Somboru.

„Imao sam priliku da se uverim da je Grad Sombor na jedan izvanredan način organizovao, kako svoje lokalne kapacitete, tako i da postoji ta saradnja i sadejstvo između državnog punkta u organizaciji Puteva Srbije. Otvorili smo niz tema koje se tiču oblasti saobraćaja, građevinarstva i energetike i moram da kažem da smo pred Novu godinu na konkursu dali nešto malo više od 3 miliona dinara za tri projekta. Radi se o projektu postavljanja signalizacije u zonama škola koji je jedan od najvažnijih zadataka našeg sekretarijata, jer jeste ideja da u naredne četiri godine sve osnovne škole na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine budu pokrivene signalizacijom kako bi se obezbedila bezbednost najugroženijih učesnika u saobražaju, a to su deca. Mi smo uspeli da kroz ovaj projekat opremimo 65 škola. Ostalo je nešto više od 450 tako da se iskreno nadam da ćemo u naredne četiri godine ove škole završiti. Dali smo novac za projektno tehničku dokumentaciju koja se tiče kružne raskrsnice i svetlosne signalizacije u zonama raskrsnica i nadam se da će Sekretarijat sa svojim sredstvima koje smo odobrili Gradu Somboru uspeti u mnogome da poveća bezbednost saobraćaja kad govorim o ovom gradu i ovom okrugu“ izjavio je zamenik pokrajinskog sekretara dr Zoran Tasić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se zameniku pokrajinskog sekretara na poseti istakavši da je cilj sinhronizacija našeg lokalnog štaba i lokalnog punkta zimske službe sa punktom Puteva Srbije kako bi naši građani bili još više zadovoljni.

„Ono što je prioritet svih nas u Gradu Somboru je da naši sugrađani imaju očišćene i čiste ulice i da se na vreme izađe na teren. Svakako izražavamo zahvalnost za sve ove projekte koji su nam odobreni preko Sekretarijata i siguran sam da ćemo u budućnosti imati još zajedničkih projekata koji se tiču putne i saobraćajne infrastrukture“ rekao je gradonačelnik i dodao da lokalni punkt zimske službe održava sve opštinske puteve između naseljenih mesta u dužini od 85km u dva prioriteta.

„Pored ovih, svakako da radnici na punktu obiđu i ostale ulice koje nisu predviđene u ovim prioritetima. Što se tiče naseljenih mesta, ove godine smo zimsku službu organizovali na drugačiji način, tako da su radnici u svim naseljenim mestima u permanenciji, za to dobijaju određena sredstva i za sada mogu reći da sve funkcioniše izvanredno“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.