nedelja, 15 novembar 2020 06:48

ĐACI ZA BOLjE USLOVE: U somborskim srednjim školama učenici glasaju o tome u koje projekte treba uložiti novac

U SOMBORSKIM srednjim školama u toku je glasanje učenika u okviru participativnog budžetiranja, a učenički parlameniti su sami organizovali glasanje, neki ga sprovode onlajn, a neki putem glasačkih listića.
Đaci su već ranije odabrali predloge i sada se bira projekat za koji smatraju da im je najpotrebniji i koji će biti uvršten u budžet Grada Sombora za 2021. Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Sombor omogućili su srenjoškolcima da sami odluče gde bi trebalo uložiti sredstva da bi uslovi rada i boravka u školama bili bolji.

- Grad Sombor uz podršku USAID već drugu godinu zaredom sprovodi proces participativnog budžetiranja u srednjim školama u Somboru. Predlozi koje učenici daju uglavnom se odnose na IT opremu, didaktička sredstva i pametne table, klima-uređaje, nabavku opreme i sve ono što škole ne mogu kroz redovno održavanje da ostvare - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Direktorka Srednje medicinske škole "Dr Ružica Rip" Žužana Fridrih istakla je da su učenici ozbiljno shvatili ovu priliku i izabrali predloge koji će im koristiti za praktičnu nastavu.

LUTKE

LUTKE nam najviše nedostaju u ovom momentu, i to jeste došlo do izražaja pošto učenici ne mogu na praksu u bolnicu, onda nam trebaju lutke za obuku zdravstvene nege. Inače, sve vežbe se izvode u školi - pojašanjava Žužana Fridrih.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.