ponedeljak, 06 novembar 2023 07:09

Riđički "Dalmatinac" potvrdio ulogu favorita pobedom nad "Somborom"

 

Rukometaši riđičkog Dalmatinca slavili su u sedmom kolu Druge lige Vojvodine nad rivalom iz Sombora sa 37:29 (18:16).

Ovom pobedom domaćin je opravdao ulogu favorita i sa novim bodovima preuzeo je drugo mesto na tabeli iza vodeće PIK Prigrevice. Domaći tim je već u šestom minuta vodio sa tri gola (4:1) prednosti. Rutinskom igrom prednost je sačuvana do odlaska na odmor. Drugo poluvreme igrači Dalmatinca otvaraju serijom 3:0, koje im donosi prednost od 21:16. Ovo je bio i prelomni momenat somborskog derbija, jer nakon toga gosti više nisu mogli da pariraju, a Riđičanci su meč uspešno priveli kraju. Strahinja Ležajić i Filip Graovac bili su najefikasniji igrači domaćeg tima sa devet odnosno sedam pogodaka. Identičan učinak u suprotnom taboru imali su Luka Jokić i Marko Veselovski.

Nakon ovog kola Dalmatinac je drugi tim lige sa devet bodova, dva manje u odnosu na lidera iz Prigrevice. Sombor je ostao na poslednjem mestu sa samo jednim bodom.

Da podsetimo, Prigrevčani su svoj meč odigrali nešto ranije, tačnije u sredu, 1. novembra kada su slavili nad Radničkim 1958 iz Šida. U sledećem kolu Dalmatinac gostuje u Kaću, Sombor je slobodan, dok će PIK Prigrevica biti domaćin ekipi Rume. Kada su u pitanju trećeligaši, Grafičar je poražen od drugog tima Crvenka Jaffe, dok je ekipa Kljajićevo Čonoplja slavila nad Borcem iz Bačkog Gračaca 30:18 (16:7). Sastav dva sela je sredinom prvog dela stekao četiri gola prednosti, a pitanje pobednika se nakon toga više nije dovodilo u pitanje. U pobedničkom timu trio Vorkapić – Neškovski – Jelić postigao je po šest pogodaka, dok je Pušonja meč završio sa pet golova. Ovom pobedom tim Kljajićevo Čonoplja izbio je na drugu poziciju sa deset bodova, dok je Grafičar pretposlednji sa samo dva boda.

U narednom kolu Grafičar dočekuje Borac (BG), a Kljajićevo Čonoplja sastav Obilića.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.