petak, 27 oktobar 2023 10:47

NAJBOLJIMA PREKO POLA MILIONA DINARA Fondacija gimnazije "Velјko Petrović" u Somboru peti put dodelila stipendije

Fondacija Gimnazije „Velјko Petrović“ peti put dodelila je stipendije i jednokratne nagrade gimnazijalcima koji su postigli zapažene uspehe tokom protekle školske godine.

Fondacija okuplјa bivše učenike i poštovaoce gimnazije koja nosi ime jednog od najvećih srpskih pripovedača i nacionalnih radnika s početka 20. veka. Ovogodišnji stipendisti Fondacije su učenik generacije Gimnazije „Velјko Petrović” Vedran Bajić i učenici IT odelјenja Aleksandar Gubica i Nemanja Majski, koji će stipendiju u ukupnoj vrednosti od po 150.000 dinara primiti za deset meseci. Pored toga devet učenika je svojim radom zaslužilo jednokratne nagrade u visini od 15.000 dinara.

Dobitnici jednokratne nagrade ove godine su Petar Marković, najbolјi učenik prirodno-matematičkog smera, Predrag Đurišić, najbolјi učenik društveno-jezičkog smera, Vince Sladek, najbolјi učenik opšteg smera, kao i prvaci Marija Šijačić, Anja Glumac, Tamaš Kanjo, Luka Pleli, Mihajlo Đokić i Stefan Stanković, saopštila je Fondacija Gimnazije „Velјko Petrović“.

Ukupan nagradni fond ove godine iznosi 585.000 dinara i obezbeđen je zahvalјujući donacijama fizičkih lica i društveno odgovornih preduzetnika, ukazali su iz Fondacije.

Skromnoj svečanosti na kojoj su uručena rešenja o stipendiranju i nagradama su prisustvovali direktor kao i članovi kolektiva Gimnazije „Velјko Petrović“, predsednik Upravnog odbora dr Ladislav Fekete, odnosno Ena Stojković, upravnica Fondacije.

Upućen je i poziv za saradnju u promociji najbolјih učenika, a zainteresovani mogu da se obrate na zvanični imejl fondacija.vps@¬gmail.com ili telefone 060/1696962 i 061/1982593.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.