nedelja, 30 jul 2023 21:03

Meštani Bukovca nastavili blokadu puta kroz salaše

Meštani salaša Bukovac i Centrala nastavili su blokadu puta kroz salaše na regionalnom putu Sombor-Apatin kod skretanja za Bukovac.

Blokada je trajala dva sata, od 18 i 30 do 20 i 30, a meštani tih prigradskin naselja postavili su je nezadovoljni što je zbog rekonstrukcije mosta na Velikom bačkom kanala na putu Sombor-Apatin saobraćaj preusmeren kroz njihove salaše i asfaltirani atarski put.

Traže postavljenje pontonskog mosta na Velikom bačkom kanalu koji bi i njima znatno skratio put za Sombor, jer i oni kao i drugi putnici koji iz Sombora putuju u Apatin moraju koristiti zaobilazni put, koji je u jednom smeru duži oko 12 kilometara.

Blokade puta počele su pre dvadesetak dana. Prvo je put blokiran samo u večernjim satima, zatim je blokada prošrena i na jutarnje sate kada je najveći saobraćajni špic. Protest su radikalizovali blokadom pruge Sombor-Bogojevo-Novi Sad. Nakon toga primljeni su na razgovor u Gradsku upravu Grada Sombora.

Zbog obećanja da će pontonski most bi postavljen prekinuli su blokadu na nekoliko dana, ali kako se ništa konkretno nije realizovalo posle razgovora u Gradskoj upravi, ponovo su odlučili da postave blokade.

Zbog rekonstrukcije mosta na Velikom bačkom kanalu za saobraćaj je zatvoren put Sombor-Apatin. Radovi će trajati do kraja godine. Alternativni pravac je preko Prigrevice, ali, kako je ovaj pravac znatno duži od onog preko Bukovca, vozači se odlučuju za kraći put, iako je asfaltirani tarski put neuslovan za povećan obim saobraćaja. Problem na toj deonici je i most na Prevodnici Čičiovi preko koga ne bi smela prelaziti vozila nosivosti veće od 10 tona.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.