nedelja, 30 jul 2023 21:02

Konsultantska kuća iz Sombora među najuspešnijim u IPARD fondu.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva-Uprava za agrarna plaćanja je objavila spisak konsultantskih kuća koje su angažovane od strane IPARD korisnika.

Od 181 firme, pravnih lica i preduzetnika koji su se našli na ovom spisku, konsultantske kuće iz Sombora, The Best Agro Consulting i The Best Business Consulting koje su u vlasništvu konsultanta za IPARD fond Nebojše Opačića, našle su se visoko pozicionirane.

Prema podacima sa sajta Ministarstva poljoprivrede, somborska agencija je predala ukupno 79 IPARD projekata, što je svrstava u prvih 5 agencija od ukupno 181, a kada je reč o odobrenim projektima, takođe spada među prvima u Srbiji.

U razgovoru sa konsultantom, Nebojša Opačić je istakao da su njihovi klijenti sa područja cele Srbije, da nisu ograničeni na područje Sombora ili Vojvodine, a njihovi klijenti su i značajni nosioci srpske poljoprivrede iz svih oblasti - primarne poljoprivredne proizvodnje, prerade i ruralnog turizma.

Uvidom u referentnu listu ove agencije rađeni su projekti za neke od najvećih vinarija u Srbiji kao što su Vinarija Aleksić iz Vranja, Toplički vinogradi iz Prokuplja i za najveće proizvođače u živinarstvu (proizvodnja jaja) kao što su Mikros Union iz Beograda i Vin Farm iz Kulpina, a u pitanju su projekti koji su finansirani od strane IPARD Fonda sa maksimalni iznosima podrške u iznosima od 1 milion evra.
Na referentoj listi ove agencije se nalaze i drugi ugledni srpski poljoprivrednici, sportisti i privrednici sa teritorije cele Srbije, a najviše odobrenih projekata je iz oblasti Ruralnog turizma za investitore sa područja Zlatibora, Kopaonika, Golije i Stare Planine i ostalih ruralnih područja.

Naredni IPARD pozivi se očekuju od oktobra meseca i pozivamo sve somborske poljoprivrednike da se na vreme pripremanju za predstojeće konkurse.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.