sreda, 14 jun 2023 05:28

U Somboru uručeno još 200 poklon auto sedišta za najmlađe sugrađane

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, juče je uručio još 200 poklon auto sedišta za bezbednu vožnju naših najmlađih sugrađana rođenih 2022. i 2023. godine.

Prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Sombor trajale su od 23. do 26. maja 2023. godine, a sedišta je dobilo prvih 200 roditelјa/staratelјa koji su se prijavili i ispunili propisane uslove.

Kako je jedan od glavnih prioriteta Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora unapređenje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, ove godine dodelјeno je ukupno 300 auto sedišta za bezbednu vožnju najmlađih sugrađana, a gradonačelnik Sombora izrazio je veliku zahvalnost roditelјima, odnosno, staratelјima, jer su se odazvali ovakvoj vrsti akcije. Između ostalog, gradonačelnik je napomenuo da će Grad Sombor nastaviti sa uređenjem Zona škola i vrtića, opremanjem i organizovanjem raznih edukacija u školama i vrtićima, a najavio je i početak radova na uređenju biciklističkih staza.

„Cilј ove akcije jeste da svako dete na teritoriji grada Sombora dobije auto sedište“, naglasio je gradonačelnik, i dodao: „Sve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora finansiraju se iz naplata kazni nesavesnim vozačima, a ono na šta Savet najviše stavlјa akcenat jeste upravo bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju , te smo ovim putem u 12.00 časova raspisali Javni poziv za dodelu 200 sedišta za vožnju dece biciklom“.

Sedišta su roditelјima uručili i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja Đorđe Zorić, Staša Kovačević, Momir Mioković, Gordana Vulović, Zdravko Pupovac i Rosana Krstić.
Grad Sombor pokrenuo je ovu inicijativu 2017. godine sa, kako je gradonačelnik rekao: „Skromnih pet auto sedišta“, a iz godine u godinu taj broj raste, te je prošle godine on dosegao dve stotine, a ove godine tristotine auto sedišta.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.