sreda, 14 jun 2023 05:26

Počinje pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 14. do 20. juna ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Kako navode u MUP-u, u sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

“Napominjemo da je u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu”, stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.