sreda, 22 februar 2023 07:43

Preminuo dr Zdravko Hlodik, specijalista Doma zdravlja u Somboru

Dr Zdravko Hlodik, specijalista opšte medicine i pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u Somboru, preminuo je juče u 61. godini života posle duže bolesti.

Dr Hlodik je bio omiljen među pacijentima i kolegama, a 2021. godine dodeljena mu je Oktobarska nagrada Grada Sombora za izuzetne rezultate u višegodišnjem radu, kao nagrada za životno delo.

Od početka pandemije virusa korona 2020. godine, dr Hlodik je bio na prvoj liniji grada u borbi protiv virusa, radeći neumorno u crvenoj zoni Kovid ambulante u Somboru. U borbi protiv Sars Cov-2 virusa zajedno sa timom lekara radio je svakodnevno od 7 do 22 časa i često prekovremeno.

Sve do svoje bolesti, tokom prethodnih godina, dr Hlodik je bio čest sagovornik u TV prilozima i uživo uključenjima novinara Radio-televizije Vojvodine u Somboru.

Dr Hlodik je uvek profesionalno i srdačno delio prve vesti sa novinarima dopisništva RTV u Somboru ne pitajući za vreme, uvek je bio dostupan i na raspolaganju za razgovor.

Dr Hlodik nije bio tu samo zbog informacija koje se odnose na pandemiju, već i na imunizaciju kao rukovodilac na Vakcinalnom punktu grada Sombora, ali i za sve drugo.

Iznad svega, dr Zdravko Hlodik bio je čovek u punom smislu te reči i prijatelj.

Sahrana dr Zdravka Hlodika je u četvrtak, 23. februara na somborskom velikom pravoslavnom groblju. Komemoracija će biti održana u 10 časova u sali Županije.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.