sreda, 22 februar 2023 07:39

Sednica Gradskog veća: Uskoro raspisivanјe javnog konkursa za sufinansiranјe sporta i subvencije za samozapošljavanje

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas, 142. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 25 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog za raspisivanje konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta u 2023. godini. Putem konkursa Grad Sombor će sufinansirati godišnje programe klubova, kao i stipendije najperspektivnijih mladih sportista, za šta je u gradskom budžetu obezbeđeno ukupno 64.000.000. dinara.

Na današnjoj sednici, Gradsko veće usvojilo je Lokalni akcioni plan zapošlјavanja grada Sombora za 2023. godinu. Prema ovom planu, predviđene su sledeće mere aktivne politike zapošlјavanja:

• Subvencije za samozapošlјavanje nezaposlenih lica radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, za šta je predviđeno ukupno 9.900.000,00 dinara, odnosno 33 subvencije za 33 radna mesta. 5.000.000,00 dinara obezbeđeno je Odlukom o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu, dok se preostali deo sredstava u iznosu od 4.900.000,00 dinara planira kroz učešće u sufinansiranju kod Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

• Subvencije za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih na novootvorenim radnim mestima kod poslodavaca, za šta je predviđeno ukupno 1.800.000,00 dinara, odnosno 9 subvencija za 9 novih radnih mesta. 1.000.000,00 dinara obezbeđeno je Odlukom o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu, dok se preostali deo sredstava u iznosu od 800.000,00 dinara planira kroz učešće u sufinansiranju kod Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

• Javni radovi u seoskim područjima u oblasti održavanja i obnavlјanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode, za koje je predviđeno 12.700.000,00 dinara, za radno angažovanje 29 lica.

Gradsko veće prihvatilo je izveštaje o realizovanoj finansijskoj podršci udruženjima tokom 2022. godine, putem javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i nanifestacija u kulturi; očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija; projekata i programa udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite; realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade i Lokalnog akcionog plana za decu.

Na 142. sednici članovi Gradskog veća prihvatili su ponudu JKP „Čistoća“ za poslove zoohigijene i održavanje neaktivnih grobalјa u gradu i naselјenim mestima i ponude JKP „Zelenilo“ za održavanje javne rasvete ugradu i naselјenim mestima, sa dekorativnom rasvetom za božićne i novogodišnje praznike i tabli sa nazivima ulica. Takođe, Gradsko veće prihvatilo je i ponude JKP „Zelenilo“ za osvetlјavanje dela trim staze i pojačanje osvetlјenja terena za košarku u Aleksa Šantiću, izgradnju vežbališta sa fitnes spravama na otvorenom u Partizanskoj ulici u Somboru, osvetlјavanje dela ulice Žarka Zrenjanina – Blok 3 u Gakovu, kao i za osvetlјavanje terena kod OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru, što su neki od projekata participativnog budžetiranja za 2023. godinu.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.