ponedeljak, 20 februar 2023 07:44

„Somborska robna pijaca“ počela da radi na novoj lokaciji

„Somborska robna pijaca“ je za sve građane dostupna na novoj lokaciji (prostor nekadašnjeg Agrozaveza, Staparski put 47).

Otvaranje su ispratili zamenica gradonačelnika, Ljilјana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđe Zorić i izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naselјenih mesta, Želјko Laslo.
Prema rečima Ljilјane Tice, zamenice gradonačelnika Sombora, cilј svih u Gradskoj upravi bio je da se novim prostorom stvore bolјi uslovi, kako za trgovce, tako i za kupce.

„Na zadovolјstvo svih nas mi danas imamo jedan uređen, komforan prostor, kako za naše prodavce, tako i za posetioce koji obilaze ovaj pijačni prostor. Ovde nije samo mesto gde će se prodavati i kupovati, ovo je jedna stara navika naših građana, naših Somboraca, koji su naučili da dolaze i da obilaze pijacu i da po starom dobrom običaju i kupe i popričaju sa svojim poznanicima“, rekla je Tica .

Izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naselјenih mesta, Želјko Laslo, istakao je da novi prostor poseduje 34 prodajna boksa površine 3×4, a cilј je bio da se na jednom mestu objedini i robna pijaca i vašarište.
„Želјa nam je bila da objedinimo na jednom prostoru tzv. nekadašnje Sajmište, tako da na spolјašnjem platou imamo Vašarište u klasičnom smislu, a kao što vidite taj unutrašnji deo je zatvoren i sigurno da će pružiti mnogo bolјu zaštitu samim prodavcima od svih vremenskih uslova kojima su bili izloženi dugi niz godina na starom Vašarištu. Pozivam sve građane Grada Sombora da dođu, da obiđu prostor pijace svakim radnim danom 7 do 15 časova“, zaklјučio je Laslo.
Nakon više decenija rada u neadekvatnim uslovima, trgovci će sada imati bolјe uslove za rad i prodaju svojih proizvoda.

„Hteo bih da se zahvalim Gradu Somboru, gradonačelniku Antoniu Ratkoviću i svim lјudima iz Javnog komunalnog preduzeća koji su nam omogućili ovaj ovakve uslove za rad“, istakao je Aleksandar Đurković, vlasnik prodajnog objekta „Koral 55“.
Na ovoj lokaciji radi i Somborsko vašarište, koje je za sve građane otvoreno petkom i nedelјom, od 6 do 15 časova.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.