četvrtak, 16 februar 2023 12:30

U Somboru obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Sombor je 15. februara bio jedan od gradova u Srbiji u kojima je u organizaciji NURDOR-a obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Ovogodišnja kampanja održava se pod sloganom „Biti heroj“, a Somborci su simboličnim puštanjem balona hrabrosti i lјubavi poslali poruku podrške za sve male velike superheroje.

Volonterka NURDOR-a Nada Šućur Živanović zahvalila se na podršci koja je oboleloj deci i njihovim roditelјima potrebna tokom cele godine, ukazavši na značaj dobrovolјnog davanja krvi i doniranja matičnih ćelija u lečenju obolelih. „Ako vam kažemo da u našoj zemlјi od 100 lјudi koji mogu dati krv, to uradi samo troje – jasno je da možemo i moramo bolјe! Takođe, u našoj zemlјi postoji svega oko 10 000 registrovanih davalaca koštane srži na 7 miliona stanovnika. Upravo krv i koštana srž su veoma često ono što detetu obolelom od raka spašava život. Pozivamo vas da postanete redovni davalac krvi i potencijalni davalac koštane srži već danas. Vama će to oduzeti 20 minuta, a nekome ćete podariti novu šansu za život“ naglasila je Šućur Živanović.

Akciju je i ove godine podržao Grad Sombor, a prisutne je ispred lokalne samouprave pozdravila članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović, koja je poslala poruku podrške i ohrabrenja oboleloj deci i njihovim roditelјima, u nadi da će što pre izaći kao pobednici.

Doktorka opšte medicine Stefani Delić predstavila je važnost, način i proceduru doniranja matičnih ćelija, a podršku akciji dali su i Dečiji hor „Šareni vokali“, Crveni krst Sombor sa svojim volonterima, Irina Nikolić, Zumbice i Kik boks sportski klub „Sledgehammer team“.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.