Jurite da kupite MESO NA RASPRODAJI? Nutricionista upozorava da OVAKVO MESO nikako ne kupujete: Evo na šta mora da se obrati pažnja

Niske cene mesa na rasprodajama privuku kupce, ali stručnjaci upozoravaju da se tada posebno obrati pažnja u kupovini jer ušteda novca na kraju može skupo da nas košta jer se neretko na rafovima nađu proizvodi kojima se istekao rok trajanja.

 

"Rasprodaje odnosno snižene cene hrane su veoma primamljive, ali može se desiti da, kada stignete kući, shvatite da ste bacili novac i da veći deo morate da bacite", rekla je nutricionista Branka Mirković za Informer.

Samo domaće meso može da bude 100% sveže
Na šta treba obratiti pažnju- kada je meso pravilno zaleđeno, onda i komadi izgledaju tako, odvojeni su i tek onda stavljeni u kesu. Ambalaža ne sme da ima prostor za vazduh ili zaleđenu vodu sa strane.

Meso koje je odleđeno i koje se tako prodaje po nižoj ceni, a nije naglašen rok upotrebe, nikako ne kupujte.

Obratite pažnju i na riblje proizvode. Kada je ova hrana u pitanju, kese su obično u nekoj boji zbog čega ne možete da vidite sadržaj, pa vi uradite sledeće: uzmite kesu u ruke i ako primetite da se radi o kocki leda, ne kupujte ribu jer to znači da nije pravilno skladištena i da je delimično bila odleđena.

Isto važi i za povrće i voće. Delimičnim odleđivanjem i ponovnim zaleđivanjem uništavaju se nutritivna svojstva i struktura ovih namirnica.

izvor:zena.blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.