TONE „LIBERLAND“ TONE BROD „LIBERLAND“
subota, 01 oktobar 2022 06:26

TONE „LIBERLAND“

 

Brod Liberland, usidren u krugu „Napretka“ juče popodne iznenada je počeo da tone. Veći deo broda se još uvek nalazi iznad nivoa reke, jer je sajlama vezan za barže, ali voda i dalje prodire u njegovu unutrašnjost.

-Brod se nakrivio i tako stoji od juče. Jedna sajla sve više puca, a barža i spust do nje neprekidno „rade“, što znači da tone i dalje, navodi naš izvor sa lica mesta.

Zašto je brod počeo da tone za sada nema objašnjenja. Sve će biti mnogo jasnije nakon što se stručno pregleda i utvrdi gde i kako ulazi voda. Postoje opcije da je možda naseo na kamen koji mu je probio dno, ali i da je neko to namerno uradio.

Investitor, Vit Jedlička, osnivač i predsednik samoprozvane mikrodržave Liberland, čeka zvanične rezultate istrage, nakon kojih će biti jasnije šta je uzrok tonjenja.

Podsetimo, pre dve godine na brodu je izbio veliki požar koji je investitoru pričinio ogromnu materijalnu štetu. U februaru ove godine u poslednji čas sprečeno je potonuće bagera “Sutjeska”, usidrenom pored Liberlandovog broda. Sada je brod počeo da tone. Oba objekta su usidrena u krugu “Napretka”.

Da li je reč o nizu slučajnosti ili o sabotaži, ostaje otvoreno pitanje. Mesta za sumnju, itekako, ima...

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti